Искрени почитатели сме на работата на Дерек Сианфранс („Blue Valentine“, „The Place Beyond the Pines“) и разбира се – на актьорския талант на Марк Ръфало. И двамата са замесени в „I Know This Much Is True“, екранизацията по едноименния роман на Уоли Лам, която НВО подготвят като мини-сериал.

Няма да ни омръзне да повтаряме, че предизвикателствата дават простор на всеки, който има достатъчно кураж да ги приеме – в случая с този проект на Ръфало му се предоставя шанс да изиграе двама братя близнаци, които все пак са доста различни и всеки от тях трябва да се справи с драматичности, свързани със специфичната реалност, която обитават.

https://www.youtube.com/watch?v=e8DolwO9WQA&feature=emb_logo

Видяхме вече познати кадри, но и малко по-детайлна характеристика (доколкото това е възможно в трейлър-формат) на двамата братя. Мистър Ръфало не се плаши от идеята да се превърне в параноичен шизофреник и/или емоционално нестабилен брат-близнак, който трябва да се справи с енергични изблици на гняв. Любов, съпричастност и детайлен разрез на семейни взаимоотношения – в тази материя Сианфранс е доказал експертните си познания и очакваме с нетърпение партньорството му с Ръфало в тази поредица.

За да дадем малко повече подробности, напомняме какво гласи официалният синопсис на книгата, издадена през 1998 година:

На 12 октомври 1990 година следобед моят брат близнак Томас влезе в обществената библиотека на Трите реки, Кънектикът, и се усамоти на едно от бюрата за четене, за да се помоли на Господ жертвата, която се готвеше да принесе, да бъде приета и оценена като подходяща…

Един от най-аплодираните романи на нашето време, „I Know This Much Is True” на Уоли Лам е посветен на отчуждението и връзката между хората, на опустошението и обновлението, едновременно изпълнена с радост, сърцераздирателна, мистична, трогателна и абсолютно силна, дълбоко човешка история…

Сериалът е конструиран от шест епизода, а в актьорския екип са още Мелиса Лео (наградена с „Оскар“ за „Боецът ”), Имоджен Путс, Роузи О’Донъл, Арчи Панджаби, Катрин Хан, Джулиет Луис, Брус Грийнуд, Филип Етингър, Майкъл Грейайс и др.

Предимствата за среща с подобни проекти е опцията за гледането им онлайн – особено във времена на ограничения и социална карантина. Очаква се „I Know This Much Is True” да дебютира на 27 април 2020 година  – по HBO NOW, HBO GO, HBO On Demand и партньорските на НВО стрийминг платформи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *