Каквито и аргументи да извадят „поддръжниците на лявата политика“ зад океана срещу Оскаровия „Три билборда извън града“ на страхотния Мартин Макдона, истината остава непроменена – филмът е истинско бижу и наслада за всеки уважаващ себе си киноман. Макдона обаче има и по-голяма „перла в короната си (от три заглавия)“ и това е режисьорският му дебют „В Брюж”. Няма да обясняваме защо филмът е страхотен (ако сте го гледали, знаете), само ще ви кажем, че ако не сте го гледали, зарязвайте каквото правите и поправете тази грешка.

Започваме по този начин, за да ви съобщим повече от прекрасната новина, че три години след „Три билборда извън града“, Мартин Макдона най-накрая е готов да започне работа по нов проект, който ще го събере с актьорите от „В БрюжБрендън Глийсън и Колин Фарел. Според информацията филмът е озаглавен „The Banshees of Inisheer” и разказва за живота на двама дългогодишни приятели, които живеят на усамотен остров в Ирландия. Техните отношения се обръщат с главата надолу, когато вследствие на безизходно положение единият от тях рязко прекратява взаимоотношенията им, което води до тревожни последици и за двамата.

The Banshees of Inisheer” е една от ранните пиеси, които Мартин Макдона написва, но така и не продуцира. През 2006 година в New Yorker Макдона споделя, че девет месеца след като напуска работата си в Министерството на търговията и промишлеността през 1994 г., той пише седем пиеси, които впоследствие поставя на сцена и които му донасят успех и слава. Само една от тези пиеси не е поставена на сцена и това е „The Banshees of Inisheer”. По онова време Макдона споделя, че „тя не е добра“, но ние се обзалагаме, че от нея ще излезе повече от отличен филм, най-малкото от класата на   „Седемте психопата”, който, макар и да е най-слабият в кариерата му, пак е ужасно приличен и развлекателен.

Очаква се снимките на филма да започнат тази година, а премиера да бъде през 2021. Може да се обзаложите, че ще следим развитието на проекта отблизо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Изглежда не съм уважащ себе си киноман, защото едва не излязох от залата на „3-те билборда“.. 🙁
    Даже Франсис Макдормънд, която харесвах допреди тоя филм, почна да ме дразни.

    1. Невъзможно! Но пък при мен не сработва нито един филм с Isabelle Huppert 😀