Oh, what a day, what a lovely day! Темата няма нищо общо, но тази реплика от любимия ни „Лудия Макс: Пътят на яростта“ прекрасно илюстрира усещанията ни, изправени пред първия пълен трейлър на суперочаквания от нас мини-сериал „Devs”, бележещ трети режисьорски проект на Алекс Гарланд, който, няма да се уморим да повтаряме, с повече от прекрасните „Ex Machina: Бог от машината“ и „Annihilation“ се утвърди като един от най-интересните и оригинални гласове във фантастичния жанр.

Ако сте пропуснали предишните ни новини по темата, припомняме, че „Devs” разказва за Лили Чан (Соноя Мизуно) – млад софтуерен инженер, която работи за водещата технологична компания Amaya, базирана в Силиконовата долина в Сан Франциско. След самоубийството на нейния приятел, Лили, която подозира, че зад смъртта му има нещо гнило, започва собствено разследване и бързо осъзнава, че всички пътища водят към енигматичния изпълнителен директор на Amaya Форест (Оферман) и към тайния отдел за разработки на компанията – Devs. Търсейки истината, Лили разкрива технологична конспирация, която може да промени света.

Вижте първия трейлър, който ни потапя в атмосферата на сериала и ни запознава с основната мистерия.

Изглежда перфектно. Просто нямаме търпение. Визията и атмосферата адски много напомнят на „Ex Machina: Бог от машината“, а предполагаме и че в историята и темите също ще могат да се направят паралели. Това обаче въобще не ни притеснява (даже напротив) и нямаме никакво съмнение, че „Devs” ще има свой собствен облик и ще предложи куп оригинални теми и идеи.

Ето какво споделя самият Алекс Гарланд:

[„Devs”] има малко повече общо с проекти като „Ex Machina“ и „Never Let Me Go“, които взимат нещо от нашия свят – не нашия свят от бъдещето, а нашия свят какъвто е сега – и вади изводи и заключения от него.

Режисьор и сценарист на всичките осем епизода на „Devs” е Алекс Гарланд („Ex Machina: Бог от машината“, „Annihilation“). В ролите освен Соноя Мизуно и Ник Оферман ще видим още Джин Ха, Зак Грение, Кейли Спейни, Стивън МакКинли Хендерсън, Алисън Пил, Карл Глъсман, и др.

Премиерата е предвидена за този март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Мега яко. Ама е за binge според мен, такова нещо няма как да се чака седмица за седмица.