Почакахме-почакахме, но (може би) имаше защо – появи се трейлър, а след няколко месеца ще излезе и цял нов сезон на „Фарго“ („Fargo“) – успешното, провокативно, интригуващо и винаги различно творение на Ноа Хоули. FX вече имат яснота кога искат да предложат на публиката ново пътуване назад във времето, когато „законите” са били диктувани и „спазвани” по различен начин. Неслучайно Америка е прочута като страната с неограничените възможности – в нея всичко може да се случи, а Хоули този път поема към 50-те години на ХХ век и мафиотската война в Канзас Сити.

Допадат ни тона и ретро-палитрата на това приключение. Макар в основата на сюжета да е супер-нереалистичната идея за размяна на първородните синове на два от враждуващите мафиотски кланове (самият Хоули е пояснил пред Television Critics Association, че това е негово драматургично решение, което не се позовава на исторически документирана практика), всичко изглежда приятно носталгично – и като реверанс към класическите мафия-истории, и като образ на времето. Подозираме, че Шуорцман ще го играе сериозен, безскрупулен кретеноид и за момента най-сериозното ни притеснение е, че все още не можем да си представим Крис Рок начело на афроамериканската крими-фамилия. Но Хоули е известен с приятните си изненади във „Фарго”, така че очакваме с нетърпение.

Ето и напомняне какво ще се случва в сезон 4:

В Канзас Сити, Мисури, през 50-те години на ХХ век, две престъпни групировки – едната на италианци, другата на афроамериканци – са стигнали трудно до мирно съглашение. Заедно те контролират „алтернативната” икономика – експлоатация, подкупи и наркотици. За да заздравят постигнатите уговорки, главите на двете гангстерски семейства са разменили синовете си. В един момент шефа на италианската мафия влиза в болница за рутинна операция, ала умира там. Тогава всичко се променя…

Начело на една от враждуващите престъпни фамилии както споменахме е Крис Рок, Джак Хюстън е ченгето Одис Уеф, Джейсън Шуорцман е Джосто Фада – синът на италианския мафиот, отгледа в афро-американското гангстерско семейство, Джеси Бъкли е медицинската сестра Орета Мейфлауър. И’мири Кръчфийлд е Етелрайда Пърл Смътни; Франческа Аскуароли е Ибъл Виоланте – главният съветник, а Гаетано Бруно е Констант Каламита, основния „бияч” на италианската фамилия; Джеръми Харис е Леон Битъл, член от гангстерския екип на Крис Рок. Притежателката на „Еми” Узо Адуба („Orange Is the New Black”) е Зилмър Рулет – безскрупулна, избягала наскоро затворничка, която се присъединява към семейството на Рок. Участват още Салваторе Еспозито като Гаетано Фада, Бен Уишоу като Раби Милиган, Амбър Мидтъндър като Суейни Капс, Тимъти Олифант като Ричард „Глухаря” Уикуеър и др.

Създател, шоурънър, сценарист и режисьор на „Fargo” е Ноа Хоули. В екипа от изпълнителни продуценти са Джоел и Итън Коен, Уорън Литълфийлд, Джон Камерън и самия Хоули. Поредицата е продуцирана от MGM Television and FX Productions, като MGM Television е и световен разпространител. Новите епизоди се очакват по FX на 19 април 2020 година, като на следващия ден ще бъдат достъпни в канала на FX в стрийминг платформата Hulu.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Явно посредствени клоуни като Адам Сандлър и Крис Рок трябва да остареят, за да започнат да правят по-сериозни и смислени роли.