Свръхестественото е (все още) важен елемент в съвременната култура – без него телевизионните канали биха изгубили голям процент от потенциалните си зрители. За да са „в крак” с търсенето, сега ABC са поръчали пилотен епизод на нова поредица, която съчетава фентъзи и страховитост – „The Brides”. В нея главни герои ще бъдат персонажи от историята на Брам Стокър за граф Дракула (и тук не става дума за този „Dracula” на Стивън Мофат и Марк Гатис), а под проекта се подписва шоурънъра на популярните сериали „Riverdale” и „Chilling Adventures of SabrinaРоберто Агире-Сакаса.

Очаква се това ново творение да е модерен преразказ на историите на прочутите булки на Дракула – триото дами, превърнати във вампирки от ненаситно жадния граф. Сериалът се очаква да бъде „секси съвременна версия на „Dracula” под формата на семейна драма със сериозни хорър елементи, в която начело са три властни жени. „The Brides” ще бъде вампирска сапунка за силни, безсмъртни жени и нещата, които те трябва да преследват, за да поддържат богатството, престижа и наследството на тяхното нетрадиционно семейство”. Отдалеч надушваме сериозен феми-уклон и пресилена екстравагантност, но след като АВС смятат, че това ще бъде интересно на публиката – кои сме ние, че да съдим?!

Като споменахме Роберто Агире-Сакаса., нужно е да уточним, че той е и изпълнителен продуцент и сценарист, освен създател на тази идея. Той успешно „прескача” от компания на компания – след успеха на „Riverdale” и „Chilling Adventures of Sabrina” по Netflix, е снимал за CW, а сега идеята на АВС за „The Brides” е да бъде насочен към публика от по-висока възрастова група, хорърът щял да бъде като за „пораснали”. Пилотът ще бъде режисиран от Маги Кайли („Riverdale”, „American Horror Story”), като тя, Грег Берланти и Сара Шечтър от Berlanti Productions ще се включат в екипа изпълнителни продуценти.

The Brides” е още в начален етап на подготовка – ще видим докъде ще се развие тази идея и ще споделим, ако открием интересни ъпдейти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Баси тъпата идея! И какво- ще правят нещо като „Отчаяни съпруги“, само че с вампирки 🙂 . Отврат!

    П.П. Единствения начин да ме накарат да гледам нещо подобно е,ако идеята беше „секси съвременна ПОРНО версия на „Дракула“, където три властни жени се отдават на необуздани лесбо-оргии и го правят по всички възможни ( и невъзможни 😉 ) начини“ 🙂 🙂 …

  2. Дракула е Джеймс Бонд на готическия хорър. Подобен алфа-юнак няма място в съвременния либерален Холивуд… и съответно днес го гаврят както им падне.

  3. Нямам проблеми с осъвременяване на скучния Хамърски хорър в какъвто и да е поне малко вдъхновен вид, та това звучи умерено любопитно и съдейки по Ривърдейл и Сабрина ще е атмосферичен PC тийн криндж ескейпистки гилти плежър, който сигурно ще си причиня. 🙂