Райън Джонсън иска да напише и режисира продължение на „Вади ножовете”, който тъкмо тръгна по нашите кина. От една страна това е напълно разбираемо, тъй като макар и от този уикенд в България, филмът върви вече от 6 седмици в САЩ и по света, има доста сериозни натрупани печалби (около 300 милиона на световния боксофис), а освен това се справя доста добре в наградно отношение. За филм по оригинална история, несвързан с предишна интелектуална собственост и направен за среден бюджет от 40 милиона долара, успехът му наистина не може да бъде прехвален – естествено, че Lionsgate ще са навити за продължение.

Харесахме много „Вади ножовете” и го препоръчваме в момента на всички. Само че едно от нещата, които направиха този филм толкова успешен, е това, че е невероятно изпипан и премислен, всеки един обрат и всеки един детайл са получили нужното внимание. Докато няма как да знаем наистина колко време Джонсън е прекарал в развиване и доизкусуряване на сценария, някак не можем да си представим, че е станало за една година. А именно това е планът за евентуалния „Вади ножовете 2” – снимките да започнат до края на 2020 г.

Истината е, че виждаме много потенциал в създаването на поредица от филми за невероятния детектив Беноа Бланк (Даниел Крейг). И малко неща биха ни зарадвали повече от една стабилна поредица за този впечатляващ образ и различните приключения, в които се хвърля – до някаква степен по подобие на „Джон Уик” (който, случайно или не, също е поредица на Lionsgate). Именно „Джон Уик” ни е примерът, че когато една идея е добра, базирана около интересен герой, който хората харесват, може да се получи много интересна и качествена поредица. Стига само на създателите да се даде възможността и времето, от които имат нужда, за да създадат достойни наследници на оригиналния филм.

Единствено това ни притеснява от тази новина – времевата линия, която Джонсън иска да следва. Защото разбираме, че студиото си намери нова златна гъска и ще иска тя да снася колкото се може повече, колкото се може по-бързо. Но за да снася отново злато, си мислим, че ще трябва повечко време.

Всъщност засега официално продължението все още не потвърдено, но тези неща са въпрос на време, щом Райън Джонсън вече говори с медиите за това. В случая изглежда, че от студиото все пак ще изчакат да видят сценарий, преди да обявят официално старта на продукцията – т.е. ако има нужда от повече време, ще успеят да го предоставят. Но междувременно всички по кината, да видите за какво е цялата тарапана!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. че е невероятно изпипан и премислен, всеки един обрат и всеки един детайл са получили нужното внимание.
    Да беше го направил това и с епизод 8…

    1. Може би е работил предимно над Knives Out докато е снимал Еп8 и затова получихме тая каша.

  2. Супер новина, но съм съгласен с Леда, че не е добре да се прибързва иначе накрая филма ще издиша. Аналогията с Джон Уик е добра, но виж какво стана там – първият филм беше супер, вторият (макар с повече екшън) за мен лично бе доста забравим, докато третият изкърти асфалт, мивки и каквото се сетиш още. Трябва си време, особено за такива whodunit филми. Стискам палци успехът да се повтори!