Майкъл Уинтърботъм е режисьор, от който няма как да не очакваме нещо необичайно и предизвикателно – през годините той е доказал, че може да трансформира всякакви сюжети в изключителни киноразкази. Почитателите на специфичния британски хумор могат да се зарадват, че Уинтърботъм и Стив Куган – един от актьорите, с които работят по кулинарни кинопътешествия в последните години, са обединили силите си в името на забавлението (с важно послание, разбира се!) и са създали „Greed”.

Филмът разказва за моден магнат, който прави всичко по силите си, за да може огромната му верига от магазини да продължава да носи неизмерими печалби…

Синхронът между Майкъл Уинтърботъм и Стив Куган увлича и останалите участници в това многоцветно, пищно забавление – не се съмняваме, че освен карикатурните образи на мултимилионери и техния антураж, в „Greed” ще присъства и сериозен социален коментар (не само защото в трейлъра се „заиграват” със седемте смъртни гряха). Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Greed” е историята на британския милиардер сър Ричард МакКрийди (Стив Куган), чиято империя е в криза. В продължение на 30 години той управлява модата, представя колекции от веригата си магазини на модния подиум и включва тоалети от висшата мода в асортимента на магазините си, но образът му в обществото се срива след особено шумен медиен скандал с жена му (Айла Фишър). За да се върне под светлините на прожекторите, той решава да организира страхотно екстравагантно парти на остров Миконос по пайла фовод 60-ия си юбилей, което да бъде широко отразено в пресата… Този сатиричен образ на реалността в модната индустрия и „разпределението” на богатствата е разказан през погледа на биографа на МакКрийди – Ник (Дейвид Мичъл). Дали обаче някой го е грижа за съдбата на милиардера? И може ли алчността да продължи до безкрай?…

greed_xlg

След премиерата на „Greed” в Торонто и представянето му в програмата на Лондонския филмов фестивал през октомври, обещанието е тази сатирична комедия да намери своите почитатели във Великобритания, Ирландия и САЩ на 21 февруари 2020 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *