В ситуацията на жестока конкуренция между безбройните стрийминг платформи и телевизионни канали, вече абсолютно никаква новина, свързана със създаването на сериал (а и филм) по прежди съществуваща интелектуална собственост (без значение от формата), не може да ни изненада. А когато става дума за нещо толкова популярно, като поредицата neo-noir комикси „Sin City“ („Град на греха“), направо се чудим как не са се сетили по-рано.

Deadline съобщават, че Legendary Television са закупили правата за екранизиране на „Sin City“ лично от автора на комикса Франк Милър, с идеята да създадат сериал. Ако студиото осигури разпространение в някоя телевизия или стрийминг платформа, то продуцирането на цял сезон е гарантирано. Също така се съобщава, че в момента текат преговори и за привличането на Робърт Родригес, който заедно с Милър създаде игралните филми от 2005 и 2014 година.

На този етап няма данни дали Франк Милър и Робърт Родригес ще режисират, но е сигурно (ако сделката с Родригес се осъществи), че двамата ще бъдат изпълнителни продуценти. В продуцентския екип влизат още Стефан Х. Л‘еру („Град на греха: Жена, за която да убиваш“) и Силен Томас. В допълнение, сделката с Франк Милър включва и анимационен „hard R” сериал, който ще бъде предистория на комиксите.

ева грийн

Това не е първият път, в който се появява идеята за сериал по „Sin City“. През 2017 The Weinstein Company работеха с Dimension Films за създаването на телевизионна поредица с Глен Мазара („Живите мъртви“) като шоурънър и Лен Уайзман като режисьор, но след скандалите около Харви Уайнстийн, проектът се разпадна.

Лично ние сме доволни от тази новина. Фенове сме на комиксите „Sin City“ и смятаме, че може да се получи отличен сериал, особено ако Милър и Родригес са замесени и запазят специфичния визуален стил, който видяхме и във филмите. Разбира се, ще трябва и да се потрудят малко и да предложат нещо повече от това, което ни сервираха в „Град на греха: Жена, за която да убиваш“. Въпреки положителното ни ревю, повечето нас са на мнение, че той е доста разочароващ и далеч от класата на „Sin City: Град на греха”, който е сред най-добрите филми по комикси.

Ще следим развитието на проекта отблизо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments