three-christs-20191126

Има ли някъде обещание за психологически уловки в комбинация с актьорския чар на Питър Динклидж – можете да бъдете сигурни, че проектът моментално попада сред заглавията, отбелязвани със специална червена точка „да бъде проследен”. И споделяме това, защото открихме именно такъв бъдещ филм – „Three Christs”.

В основата на този сюжет е реалната история, документирана в предизвикалата доста противоречия книга „The Three Christs of Ypsilanti”, написана от Милтън Рокич и издадена през 1964 година. Режисьор на проекта е Джон Авнет („Пържени зелени домати”, „Поверително и лично”, „Праведно убийство”), който доста отдавна не се е захващал с нищо значимо в Холивуд и ще се радваме да го видим отново в действие. Авнет е съавтор на сценария, заедно с Ерик Назарян („The Blue Hour”) и ще бъде един от продуцентите на филма.

Според официалната информация „Three Christs” съдържа в основата си забележителна истинска история и представлява завладяващ и трогателен разказ за пътя на един мъж към най-дълбоките тайни на човешкия мозък… Ще споделим подробности за историята, предложени в синопсиса, но първо вижте трейлъра на филма:

Ето и обещаният официален синопсис:

През 1959 година психиатърът доктор Алън Стоун (Ричард Гиър) пристига в една клиника за душевно болни пациенти в Ипсиланти, Мичиган, въоръжен с радикалното си убеждение, че пациентите шизофреници не трябва да бъдат „лекувани” с изолация и електрошок, а с емпатия и опит за разбиране. Като първи практически експеримент, той се заема с един особено предизвикателен случай на трима мъже – Джоузеф (Питър Динклидж), Леон (Уолтън Гогинс) и Клайд (Брадли Уитфорд), като всеки от тях вярва, че именно той е Иисус Христос. Доктор Стоун започва един безпрецедентен и доста рискован експеримент – с надеждата, че може да „пробие” делюзиите на пациентите, той ги събира в една стая. Промяната настъпва за всички замесени, а реализирането на идеите на на доктор Стоун променят границите на психиатричната медицина…

Сигурни сме, че режисьорът Авнет и целия творчески екип на филма разчитат неимоверно много на майсторството, на което е доказал, че е способен мистър Ричард Гиър – ще се радваме да го видим отново в предизвикателна и сложна роля, при това в партньорство с актьори като Динклидж, Гогинс („Justified”, „The Unicorn”) и Уитфорд („Get Out”, „The Handmaid’s Tale”).

Three Christs” се разпространява от IFC Films и ще може да бъде видян в Щатите от 10 януари 2020 във всички желани от публиката формати – на голям киноекран, в дигитален вариант или On-Demand. Може би именно това е правилната формула за достигане до най-широк кръг почитатели на подобни драматични, психологични и съвсем-не-блокбастърни киноистории.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Махнете В-то в заглавието, щото така все е едно е вътре в Питър Динклидж… 🙂