За филмова адаптация на класическата криминална биография „The Man in the Rockefeller Suit“ с автор Марк Сийл се говори вече няколко години, но красноречиви действия така и не бяха предприемани, въпреки опитите на Fox Searchlight Pictures. Още през 2017 г. споменахме за намерението на Бенедикт Къмбърбач да се включи с главна роля в проекта, но новината се оказа поредният светъл проблясък на фона на предходните пет години затъмнение.

Историята в „The Man in the Rockefeller Suit: The Astonishing Rise and Spectacular Fall of a Serial Impostor“, както се разбира от пълното заглавие на книгата, представя шокиращите разкрития за дейността на Кларк Рокфелер, който е богат измамник от голямо американско семейство, който отвлича собствената си дъщеря и се изпарява. Полицията и ФБР са в задънена улица, а всяка улика изглежда нелогична, защото Кларк Рокфелер всъщност не съществува. Авторът Марк Сийл е разследващ журналист, който увлекателно успява да разкрие как роденият в Германия Кристиан Герхартсрайтер пристигна в САЩ, където встъпва и излиза от самоличността си в продължение на десетилетия, като в крайна сметка прекарва двадесет години представяйки се за Кларк Рокфелер. През това време се жени за богата съпруга, която няма никаква представа кой е той всъщност, а книгата хладнокръвно представя дързостта и хитростта на импостъра в костюма на Рокфелер.

rockefeller-suit-20191127

Първоначално осъществяването на адаптацията се предвиждаше под формата на пълнометражен филм, но според последната информация се планира телевизионна поредица в малък обем, като сценарият е дело на Дейвид Бар Кац, работил по „The Pest“ (1997 г.) и имащ опит с телевизионни сериали, сред които „Ray Donovan“ и „House of Buggin’“.

Що се касае за режисурата, след кратка ретроспекция в производствения ад припомняме, че първоначално със задачата трябваше да се заеме Скот Купър още през 2011, след което, по-малко от две години по-късно, имаше вълнения покрай замяната му с Валтер Салес. По това време Салес работи усилено по адаптацията на емблематичния роман на Керуак „По пътя“ и все още се предполага, че именно тази му ангажираност е главна причина да се отдръпне от проекта. Последно топката бе прехвърлена на Пабло Траперо през 2016, който все още остава по-успешен с продуцентските си проекти, за разлика от режисьорските си, но и тази информация претърпя трансформация в наши дни, като преди броени дни стана ясно, че Йоргос Лантимос ще се заеме с режисурата и продуцирането на поредицата за Кларк Рокфелер.

Предвид гореизложеното би звучало логично да вметнем някъде едно „може би“, но смятайки невъзможността да пренебрегнем успехите му от „Омарът“ насам  и факта, че не пропускаме да отразим всичко, свързано с неговото име, идеята да го видим ангажиран с телевизионен сериал – нещо, с което никога не се е занимавал до момента, изглежда изключително интересна. След положително приетия „Фаворитката“ последният ангажимент на Лантимос беше късометражния „Nimic“ с Мат Дилън, който за двата месеца от представянето си насам вече има три номинации в различни международни конкурсни програми.

Макар че, както вече беше споменато, преди години Бенедикт Къмбърбач бе свързван с главната роля в „The Man in the Rockefeller Suit“ той вече не е част от екипа на продукцията и възниква въпросът кой би могъл да влезе в образа на фалшивия Рокфелер. Едно от явните предположения покрай новината за участието на Лантимос ще се окаже Колин Фарел, предвид съвместната им работа в два последователни успешни проекта – „Омарът“ и „Убийството на свещения елен“. Роля като централен известен псевдоперсонаж изглежда като удачен ход за ново превъплъщение на Фарел, което да върне към по-сериозните роли.

За момента липсва допълнителна информация около „The Man in the Rockefeller Suit“, като остават и догадките къде точно проектът ще успее да се впише в графика с работните ангажименти на Йоргос Лантимос, който наскоро се зае и с адаптацията на криминалния роман на Джим Томпсъм „1280 жители“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *