Харисън Форд в „Беглецът” (1993)
Харисън Форд в „Беглецът” (1993)

Понякога дори и в прагматични реалности като кинопроизводството хората взимат странни решения. Близнаците Албърт и Алън Хюз, познати най-вече с работата си в това хилядолетие – трактовката по Джак Изкормвача „От ада” (с участието на Джони Деп) и „Книгата на Илай” (с участието на Дензъл Уошингтън), са разделили творческите си пътища. И вероятно от носталгия към миналото или като реверанс към легендарния „Беглецът” („Fugitive”) на Андрю Дейвис, Албърт Хюз е решил да направи негов рибуут, или казано простичко – нова версия на историята.

Независимо от факта, че се очаква поредица в стрийминг-платформата Quibi със заглавието „Fugitive”, но със съвсем различен сюжет (с участието на Бойд Холбрук и Кийфър Съдърланд), според Deadline Warner Bros. се готвят за проект, посветен на познатата история с несправедливо обвинения в убийство доктор (незабравим Харисън Форд във филма от 1993 година!), който да реализират на голям екран и негов режисьор ще бъде именно единият Хюз. Сценарист на новия, все още неозаглавен проект, ще бъде Брайън Тъкър, който е работил с брата на Албърт – Алън Хюз по филма „Broken City” от 2013 година. Няма информация за това какво ново можем да очакваме – дали ще е различен ракурс към сюжета, или нестандартна гонитба, а може да измислят нещо супер-невиждано за развръзката.

В момента Албърт Хюз е ангажиран като режисьор на поредицата „The Good Lord Bird” с участието на Итън Хоук, а миналата година на голям екран (дори и у нас!) се появи една праисторическа приключенска история на име „Alpha”, която се беше взела на сериозно и се опитваше да мине за игрален филм. Искреното ни желание е да забравим, че сме си изгубили няколко часа от живота, като сме отишли на кино за този филм… Очевидно на този етап е прекалено рано да се коментират каквито и да било очаквания за бъдещия римейк на „Беглецът” („Fugitive”) на голям екран – ще се ослушваме за ъпдейти и ще споделим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *