Лиса Джой Нолан, съпруга и съавтор на Джонатан Нолан в работата по „Westworld”, подготвя своя пълнометражен режисьорски дебют. Проектът се нарича „Reminiscence” и видяхме, че сме споменавали за него в обобщението по повод „Черния списък” с непродуцирани сценарии през 2013 година. До момента е ясно, че за ролите на главните действащи лица са ангажирани Хю Джакман – неуморен и очевидно склонен на екшън-авантюри, Ребека Фъргюсън („Мисията невъзможна: Престъпна нация”), а също и Даниел Ву, добре познат в Хонконг и източния филмов пазар, а също от „Warcraft”, „Geostorm” и други подобни проекти.

Основно място за развитие на действието в „Reminiscence” е Маями от близкото бъдеще – с жестоки климатични промени, наводнен, с много високи температури, нещо като „Blade Runner” с познатите, специфични мрачни сцени. Джакман ще е в ролята на частен детектив, който пътува в спомените на свои клиенти, за да намира разрешение на различни проблеми. Фъргюсън поема роля на един от тези клиенти, като се оказва, че нейната героиня крие много повече, отколкото човек може да предположи. Ву ще влезе в образа на основния антагонист, сериозна заплаха за героя на Джакман, както и за увлечението му по потайната клиентка. Общо взето, очаква се и тримата да се „хванат за гушите” и не се съмняваме, че ще съумеят да се стимулират взаимно към възможно най-доброто актьорско изпълнение…

Дебютиращата в режисурата Лиса Джой Нолан споделя пред Deadline:

Знам много добре какво точно искам да се получи – знам как трябва да изглеждат всички места за основните екшън-сцени, как ще превърнем Маями в един потънал свят. Работата по „Westworld” беше от изключително значение за мен – събирах опит за това как се постига мащабна визия в условията на телевизионна продукция, чиито бюджет е сериозен, но все пак не може да се сравнява с условията, при които трябва да създадеш пълнометражен филм.

Всичко, споделено дотук за „Reminiscence” на Лиса Джой, звучи предизвикателно, футуристично, фентъзи – пишете ни заинтригувани. Ще следим за ъпдейти и детайли в този бъдещ филмов пъзел. Пък и винаги сме готови да проследим в какво ново начинание ще се забърка мистър Хю Джакман

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. След първото Джаксън си казах „кво пък толкова, случва се“, ама третия път вече е Хю Джаксън, даже болднато, което ме навежда на мисълта, че никой не е погледнал тая статия…..