Любовта ни към нестандартното, откаченото и откровено смущаващото директно ни накара да кликнем, когато видяхме, че е излязъл трейлър на „Daniel Isn’t Real”. Филмът дебютира по-рано тази година на фестивала South By Southwest и получи невероятно хвалебствени отзиви, всички споменаващи колко е плашещ и смущаващ.

Daniel Isn’t Real” е вторият пълнометражен филм на режисьора Адам Иджипт Мортимър („Some Kind of Hate”) и разказва за смотаняка Люк, който се бори да се аклиматизира към университета в първата си година. По предложение на терапевт, той си възвръща връзката с детския си въображаем приятел Даниъл. Даниъл помага на Люк да бъде по-уверен, по-отракан и да се забавлява повече, но в един момент започва да става ясно, че иска изцяло да „поеме юздите” и да контролира Люк.

Тематично като за хорър това звучи повече от чудесно, защото вместо да изкачат разни неща изведнъж, ни звучи сякаш „страшното” ще идва от психологическите импликации на това въображаемият ти приятел да се опитва да те контролира и да превземе живота ти. Освен това ни е интересно като замисъл, защото се сещаме за много примери, където по-увереният „двойник” уж ще помага на по-свития, а всъщност започва да създава проблеми („Боен клуб”, „The Double” и още много други примери). Тук обаче самата завръзка идва от това, че всички са наясно, че Даниъл не е истински, но въпреки това той ще се опитва да установи влиянието си. С една дума фокусът ще бъде не върху изненадата от това, че не можеш да имаш доверие на собствения си разум, а от това, че знаеш, че нещо е само в главата ти, но въпреки това излиза извън контрол.

От трейлъра и тийзъра, които можете да видите по-надолу, виждаме още, че „Daniel Isn’t Real” е много силно и открояващо се стилизиран, което за такъв тип нискобюджетни хорър-трилъри е много важно – запомнящият се стил и визия могат да бъдат решаващи за това филмът да остане в съзнанието за по-дълго време. Тийзърът е доста атмосферен и притеснителен, докато трейлърът демонстрира повече сюжет, но вече и истински плашещите моменти.

Младият и практически напълно непознат актьорски състав също ще ни бъде много интересен. Ролята на Даниъл е поверена на Патрик Шварценегер (син на Арнолд), Люк е изигран от Майлс Робинс, а главното трио се допълва от Каси, в чиято роля е Саша Лейн (която адски много харесахме в „Американски мед”).

Daniel Isn’t Real” е режисиран от Адам Иджипт Мортимър, написан от него и Брайън Делиу, автор на оригиналния роман “In This Way I Was Saved”. Премиерата в кината в САЩ и на video on demand ще бъде на 6 декември.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *