Близо две години сме в нетърпеливо очакване на „Devs”– предстоящия трети режисьорски проект на Алекс Гарланд, който с „Ex Machina: Бог от машината“ и „Annihilation“ се утвърди като един от най-интересните и оригинални гласове във фантастичния жанр и като много свои колеги, се ориентира към телевизията, където има възможността далеч по-свободно да разкаже историите си.

Devs”разказва за Лили Чан (Соноя Мизуно) – млад софтуерен инженер, която работи за водещата технологична компания Amaya, базирана в Силиконовата долина в Сан Франциско. След самоубийството на нейния приятел, Лили, която подозира, че зад смъртта му има нещо гнило, започва собствено разследване и бързо осъзнава, че всички пътища водят към енигматичния изпълнителен директор на Amaya Форест (Оферман) и към тайния отдел за разработки на компанията – Devs. Търсейки истината, Лили разкрива технологична конспирация, която може да промени света.

През изминалия уикенд „Devs”беше представен на New York Comic-Con, покрай което и ние получаваме първи поглед, идващ под формата на кратък тийзър и няколко снимки. Вижте ги.

devs-sonoya-nick-alex-garland-20191007 devs-sonoya-alex-garland-20191007

Още е рано да се коментира на този етап, а дори и на по-късен не смятаме, че ще имаме достатъчно подробна информация за сюжета на „Devs”или пък кой знае колко разкриващи реклами – Гарланд е от тези творци, които обичат да пазят историите си в тайна. Нещо, което само може да ни радва. Нямаме нужда да знаем и да виждаме каквото и да било повече, за да се залепим пред екраните, когато дебютира сериалът. Поне в нашите очи Алекс Гарланд си е извоювал доверието.

Още веднъж режисьор и сценарист на всичките осем епизода на „Devs” е Алекс Гарланд („Ex Machina: Бог от машината“, „Annihilation“). В ролите освен Соноя Мизуно и Ник Оферман ще видим още Джин Ха, Зак Грение, Кейли Спейни, Стивън МакКинли Хендерсън, Алисън Пил, Карл Глъсман, и др.

Премиерата се очаква през пролетта на 2020 по FX.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *