Понякога филмите заемат една определена позиция и гледна точка и я защитават до края си. Когато историята обаче е за любов, това може да превърне разказа в абсолютно едностранчиво преживяване, като за всички е ясно, че може да не е толкова просто. Именно затова много се зарадвахме, когато видяхме, че очакваният от нас нов филм на Ноа Баумбах е използвал доста интересна маркетингова стратегия и са пуснали първите 2 трейлъра за новия му филм „Marriage Story” едновременно.

Marriage Story” ще разкаже за любовта и разпадащия се брак на младото семейство Никол и Чарли, в чиито роли ще видим Скарлет Йохансон и Адам Драйвър. Никол е актриса, а Чарли – театрален режисьор. Двамата явно имат сериозни проблеми в брака си и минават през тежък развод, който е още по-усложнен от това, че двамата са в двата края на Америка – единият на западния, а другият на източния бряг. Нестандартната рекламна кампания е решила да заложи на това, че в една връзка, особено такава със сериозни проблеми, винаги има две гледни точки. В същото време обаче трейлърите много ефектно включват само позитивен диалог – двамата съпрузи говорят за това какво обичат в другия, а негативните сцени са или на фона на „I’ve Been Loving You Too Long” на Отис Рединг (в две различни изпълнения обаче), или напълно лишени от звук.

Трейлърите са наречени „What I Love About Nicole” и „What I Love About Charlie” и вървят с два също доста ефектни плаката – силуетите на двамата гледат един срещу друг, но са поставени на фона на противоположните си обстановки. Гледайте трейлърите сега, а плакатите можете да видите по-долу.

Ноа Баумбах вече ни е показал многократно, че се интересува от дълбокото изследване на човешките взаимоотношения, а именно романтичните връзки, които се разпадат, са му много лична тема. Той е номиниран за „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий за „The Squid and the Whale”, където разказа полу-биографична история на развеждащите се родители на малко момче. Тук вече има и добавения опит на собствения си развод и съвсем не бяга от това – във всяко едно интервю, в което е попитан, той признава, че личният му опит до голяма степен е заредил и новия му филм. Същевременно обаче казва, че ще търси универсалните истини за връзките и краха им, към които всички можем да бъдем съпричастни.

Не сме сигурни дали „Marriage Story” ще е двойнствен и във финалния си вариант (нещо като „The Disappearance of Eleanor Rigby” на Нед Бенсън, който излезе в три варианта – неговата гледна точка, нейната и общата), но при всички случаи сме любопитни.

marriag-story-poster-4-20190821 marriage-story-poster-2-20190821 плакат

Баумбах е режисьор и сценарист на „Marriage Story”, но споменатите Йохансон и Драйвър съвсем не привършват звездния екип, събран да ни доведе тази толкова лична история. Актьорският състав е изключителен и включва Рей Лиота, Лора Дърн, Алън Алда, Мерит Уийвър и Ажи Робъртсън в ролята на малкия син на Чарли и Никол. Главен оператор на филма е Роби Райън, чиято работа оценихме ужасно високо и в „Американски мед”, и във „Фаворитката”. Музиката пък е написана от Ранди Нюман.

Филмът ще бъде част от програмите на практически всички престижни филмови фестивали тази есен, а вероятно след тях ще бъде пуснат в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

 1. „What I Love About Nicole”…is weaker…
  That’s because in „What I Love About Charlie” he talks about himself, of course …
  … and also because in „What I Love About Nicole”… there is absolutely nothing about Nicole’s butt…
  How can that be ?
  This is weak…no guy will believe such love 🙂

  Clever marketing ploys don’t mean depth… Baumbachs wife/girlfriend is the more talented and sexy one….

 2. Арт филм. Или както им казват-фестивален. Понякога изкачат доста добри неща. Ще го гледам заради второстепенния каст.