Честно да си признаем, въпреки че следим много внимателно развитието на следващия филм от поредицата Кингсмен, имахме някои съмнения какво ще представлява филмът. Въпреки невероятния актьорски състав и искреното ни убеждение, че разнообразието е това, което ще спаси франчайза, си имахме едно наум, тъй като толкова много се разочаровахме от „Кингсмен 2: Златният кръг” – не, че филмът е дори толкова лош, колкото е адски незапомнящ се и не ни предостави това, с което първият ни беше разглезил.

Сега обаче, когато излезе първият трейлър за новото продължение-предистория във вселената на шпионите на Матю Вон, ами няма как да не си признаем, че отново изпитваме доста вълнение за „The King’s Man”. Първата и основна причина е цялостната естетика, която трейлърът ни показва. Той сам по себе си е страшно стилизиран, но ни загатва, че Вон отново ще експериментира с иновативен и запомнящ се начин на снимане на екшън, което най-много ни впечатли в първия филм (кой може да забрави сцената с Хари в църквата?). Трейлърът на третия филм започва с войник с килт на фронта на Първата световна – няма как моментално да не се впечатлим.

Споменатият вече актьорски състав, който е като от мечтан инди филм. Начело с Рейф Файнс и новака Харис Дикинсън, филмът ще включва Матю Гуд, Чарлс Данс, Даниел Брул, Джема Артертън, Арън Тейлър-Джонсън, Джимон Хонсу и сигурно пак забравяме някого. Това, което най-много ни израдва в трейлъра, е, че по всичко личи, че Рис Ифанс играе Распутин. Това е герой, който може да бъде невероятно забавен и ненормален, защото историите за реалната историческа личност са по-откачени от всичко, което един сценарист може да измисли. Самият Ифанс сме го гледали в множество ексцентрични и странни роли, така че нямаме съмнение, че ще се справи впечатляващо.

Освен всичко друго обаче, този трейлър ни навява на мисълта, че тези оригинални създатели на Кингсмен организацията няма да бъдат толкова чисти и морални, какъвто беше Хари и впоследствие Егзи. Това говорене за власт и побеждаване на враговете, поне както е представено в трейлъра, обикновено не е начинът, по който праведните протагонисти обикновено говорят. Ще бъде интересно да видим дали Матю Вон няма все пак да поеме по друг път с главната си двойка ментор-новак, отколкото да следва установения досега път на развитие на главните си герои.

В интервю сравнително наскоро Матю Вон казва:

Много обичам шпионски филми, но това е съвсем различен тон и стил, а като шпионски филм е такъв, какъвто никой не е правил от много време насам. Можете да очаквате неочакваното – това е всичко, което ще кажа. Двамата герои поемат едно пътуване, което, ако някой го е очаквал, аз ще се откажа. Хората ще откачат, или в добрия, или в лошия смисъл на думата, но във всеки случай ще откачат.

Дори и да не е прав, отявленият му ентусиазъм към този филм конкретно и поредицата като цяло ни носи доста увереност и със сигурност се заразяваме от негово вълнение. „The King’s Man” е режисиран и написан от Матю Вон, а премиерната дата е насрочена за 14 февруари 2020 г.

kings_man_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Полувинчато. И да искат не бих се разплакал за БРИТАНСКАТА ИМПЕРИЯ , донесла толкова смърт и нещастие, в които и да е от колонизираните и народи. Някакви узурпатори ще ми говорят за морал и значимост на метрополия почти колонизирала почти 25% от света. FUCK THIS SHIT