Нима някой е предполагал, че ще има Comic-Con в Сан Диего и на него няма да бъде показан трейлър, свързан със звездни приключения?! Телевизионната поредица „Star Trek: Picard” вече се оформя и ако колегите, които държат сметка за бройката, не бъркат – това трябва да е осмия сериал от цялостния франчайз, започнал… доста отдавна, през 1966 година. Само ще припомним, че „The Next Generation” с участието на сър Патрик Стюарт, беше излъчван от 1987 до 1994 година и независимо от първоначалните съмнения, всички замесени са във възторг, че се връщат към тази вселена.

Макар все още сюжетът да се пази в тайна, за истинските „треки”-та вероятно няма да е трудно да отгатнат посоката, в която ще се развива действието, само след един поглед към новия трейлър. Самият факт, че Стюарт е взел решение да се завърне в иконичния образ, създава трепетно усещане за нещо познато и очаквано у всички фенове, и тук ще си позволим да напомним мъдрите думи на великолепния актьор по повод образа на Пикар и връзката между двамата:

Ще потърся нови жизнени сили за него, независимо от мислите в миналото и убеждението, че образът се е изчерпал. В изминалите години за мен беше вдъхновяващо да чуя историите на толкова много хора, които са намерили утеха в „The Next Generation”, как са се срещнали с героите в труден период от живота си или примерът на Жан-Люк ги е вдъхновил да тръгнат по неговите стъпки към изследване и търсене на научни знания, експериментиране и лидерство. Чувствам, че съм готов да се върна към този герой поради същата тази причина – да изследвам нови измерения и да открия тази силна, способна на трансформации светлина, която струи от него, дори и в нашето доста мрачно съвремие.

Време е за трейлър!

https://youtu.be/HDitCBdSgUM

В „Star Trek: Picard” сър Патрик Стюарт се появява отново в иконичната роля на Жан-Люк Пикар, с която е познат от седем сезона на „Star Trek: The Next Generation”. Новата поредица ще проследи героя му в следващата част от неговия живот. В новата поредица участват още Алисън Пил, Мишел Хърд, Ивън Ивагора, Айса Бриони, Сантиаго Кабрера и Хари Тредауей. В сериала ще вземат участие още познатите с роли в „Star Trek” Джонатан Фрейкс, Марина Сиртис, Брент Спайнър, Джери Райън, Джонатан дел Арко.

Поредицата е продуцирана от CBS Television Studios в партньорство със Secret Hideout на Алекс Курцман, който е един от създателите и изпълнителен продуцент, както и с Living Dead Guy Productions на Брайън Фулър и Roddenberry Entertainment. Сред изпълнителните продуценти са още Джеймс Дъф, Акива Голдсман („The Dark Tower”), Майкъл Чабън („Spider-Man 2”) – на него е прехвърлена ролята на шоурънър, сценаристката на „Star Trek: Voyager” и „Discovery” Кирстен Бейър, както и Хедър Кейдън от „Secret Hideout”, Тревър Рот от „Roddenberry Entertainment”, а също и президента на тази компания – Юджийн „Род” Роденбери, синът на създателя на „Star Trek” Джин Роденбери. Договорът на Курцман с телевизия CBS е с продължителност пет години, като в това време той има ангажимента да разшири вселената на „Star Trek” с минисериали, анимации и всичко необходимо, което би върнало старата слава на легендарната поредица.

Очаква се премиерата на новата поредица да е в началото на 2020 по каналите на CBS All Access.

плакат

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *