Много се радваме да виждаме недостатъчно използвани (не в лошия смисъл на думата) актьори, които притежават сериозен потенциал за разгръщане в драматични истории, но не винаги им се предоставя тази възможност. Една от тях е номинираната за „Оскар“ Беренис Бежо, която толкова много обичаме от „Артистът” и още няколко (не много успешни като рецензии и приемане от публиката) фестивални творби.

Откриваме Бежо в трейлъра на „Three Peaks” – филм, представен премиерно на фестивала в Локарно през 2017 година, който е втори режисьорски опит на Ян Цабайл, и след кратко пътешествие пред подбрана киноманска публика на Торонто, Париж, Хайфа, Лондон, Атина и Палм Спрингс, му предстои да излезе в някои киносалони на Щатите.

В „Three Peaks” Бежо е в компанията на малкия Ариан Монтгомъри, в ролята на нейния син, както и на Александър Фехлинг, с когото режисьорът Цабайл работи по дебюта си „The River Used to be a Man” през 2011, когато решава да надгради операторския си опит в документалното и късометражно кино. Актьорът е познат и с малки роли в „Гадните копилета” на Тарантино, както и „Homeland”, а скоро ще бъде видян и в „A Hidden Life” на Терънс Малик.

Ето какво гласи официалният синопсис на „Three Peaks”:

Родителски терзания, подозрение и взривоопасен гняв са комбинирани умело във втория филм на Ян Цабайл. Германецът Арон (Фехлинг) и неговата приятелка-французойка Леа (Бежо) са влюбени, но нейния малък син Тристан (Монтгомъри) все още се представя, че майка му ще се събере отново с американския му татко. Ваканцията на тримата из доломитите на Италия изведнъж се превръща в опасна игра, защото Арон се опитва да „победи” влиянието на момчето върху майка му и да завоюва своето място в това семейство и в един момент малкият изчезва в планината. Семейната драма рязко се превръща в сага за оцеляване, при това не е ясно кой от тримата е в най-голяма опасност. Най-мрачните ни кошмари са подхранвани от ежедневни драматични ситуации – „Three Peaks” е разказ за един подобен семеен конфликт…

Доколкото е възможно да се съди по трейлъра, филмът прилича на интригуващ експериментален трилър и се очаква да бъде разпространен от Greenwich Entertainment в ограничен фестивален показ в края на юни в Ню Йорк, а през юли и в Лос Анджелис. Потенциал за по-широка щатска публика очевидно липсва, но все пак е любопитно какъв ще бъде резултатът от ограниченото разпространение.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *