Винаги сме подозирали, че с напредването на технологичните времена (вече видяхме, че светът свърши и се „рестартира” отново според правите и акуратни предсказания на Агнес Нътър) всички фантастични създания изпитват сериозни затруднения – и в контактите си с човешкия род, и относно самото си съществуване. Amazon и Legendary Television са решили да улеснят малко съдбата им, като разкажат за тях в нова телевизионна поредица, озаглавена „Carnival Row”.

В началото на 2015 година, когато продуцентските компании започват работа по проекта, с него е бил ангажиран самият Гийермо дел Торо – като съсценарист, изпълнителен продуцент и режисьор. Фантастичната приказка в стил нео-ноар е създадена от Рене Ечевария и Травис Бийчъм, а като режисьор на поредицата се включва британският телевизионен майстор Джон Амиел. В главните роли ще се появят Кара Делевин и Орландо Блум (не че който и да било от двамата може да играе, но поне на Блум му отива костюмът от Викторианската епоха), а първият тийзър на поредицата вече е в мрежата – и нещата изглеждат ето така…

Тайнствената заплаха може да идва отвсякъде! Най-вероятно става дума за хора, които са достатъчно глупави, за да застрашат деликатния баланс между „реалния” свят и тайнствените вселени отвъд него. Основните действащи лица (за момента) са детектив Райкрофт Филострат (Блум) и избягалата от своята реалност фея Винет Стонмос (Делевин), а ето какво гласи официалният синопсис на историята:

Carnival Row” е фантастичен викториански свят, населен с имигранти от митологията. Застрашени от хората, на тях им е забранено да живеят, да обичат или да летят на воля. Но дори и в мрака се прокрадва надежда – един детектив от хората и една фея се впускат в опасна връзка. Крехкият мир в града изчезва, когато една поредица от убийства разкрива чудовище, което никой не би могъл да си представи…

Тези думи са доста мъгляви, ако трябва да служат за описание на цялата поредица, но за тийзър са си съвсем на мястото. След тях може да следва… каквото си пожелаем – в случая ще очакваме резултата от въображението на авторите.

Освен Кара Делевин и Орландо Блум в сериала участват още Дейвид Гаяси като тайнствения фавн-богаташ, който се мести в човешки квартал като предизвикателство към социалния ред; Карла Хром в ролята на Турмалина, остроумна фея-поетеса, изгнаник от разкъсвана от война родина; Индира Варма като Пити Брейкспиър, изкусна владетелка от семейство, което управлява цял град; Тамзин Мърчант в ролята на Имоджин Спърнроуз – млада жена, която иска с помощта на фавна да промени съдбата и богатството на собственото си семейство; в актьорския екип са още Саймън МакБърни, Алис Крайг и Джаред Харис.

плакат

Изпълнителни продуценти на „Carnival Row” са Марк Гугенхайм („Arrow”, „Eli Stone), двамата сценаристи, режисьорът Джон Амиел и Орландо Блум. Сценарият на Бийчъм „A Killing on Carnival Row” е включен в първото издание на „Черния списък” на Холивуд от 2005 година – и ето, че след (известен брой) години той самият реализира проекта си за много по-широката телевизионна аудитория.

Осемте епизода на първи сезон на „Carnival Row”, заснет в атрактивната за подобни истории „от миналото” Прага, се очаква да се появи на 30 август 2019 по Amazon Prime Video.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments