Една от комедиите тази година, за които имаме най-големи очаквания, които вече сме споделяли, е „Late Night”. Филмът е с Ема Томпсън и Минди Кейлинг в главните роли, като несравнимата Томпсън играе жена, която от дълги години води вечерно токшоу в Щатите, а Кейлинг е новото попълнение в екипа ѝ от сценаристи.

Late Night” вече излезе във Великобритания и този уикенд дебютира и в Америка, заради което студиото изкара последен трейлър, на който вече използва позитивните отзиви, които филмът получава от критиците и тест публиките. Разбира се, ясно е, че това са изключително обрани и извадени от контекст цитати, които може и да не рефлектират нюанса на отзивите, а са подбрани само, за да изглеждат добре в трейлъра.

Истината е, че едно минимално преглеждане на ревютата, които вече са излезли за филма, показва, че като цяло са положителни, но не са толкова блестящи, колкото трейлърът ги изкарва. Вижте го сега:

Всички разбираме колко преднамерено и манипулативно е направен трейлърът, но все пак това си е естеството на маркетинга. Въпреки това харесваме аспекта от трейлъра, който се фокусира основно върху ритъма между Ема Томпсън и Минди Кейлинг, бързината им в размяната на реплики и очевидната комедийна химия помежду им.

Чистата мощ на присъствието на Томпсън, в комбинация с очарователната, наивна целеустременост на героинята на Кейлинг, изглежда, че създават страхотна комбинация. А предвид това, че двете са подкрепени и от силен поддържащ каст, включващ Джон Литгоу, Хю Данси и Айк Баренхолц, имаме увереност, че „Late Night” ще бъде една наистина приятна лятна комедия, дори и да не най-доброто нещо, което сме гледали.

В добавка вижте едно видео зад кадър, официалния синопсис и финалния постер на филма.

След повече от 30 години, революционна токшоу водеща подозира, че може да загуби мечтаното си място във вечерната програма, освен ако не направи невиждана трансформация. Легендарната водеща Катрин Нюбери е пионер в полето си. Единствената жена в историята с дългогодишно късно вечерно токшоу, тя държи екипа си от сценаристи на къс повод и наема само мъже. Но когато рейтингите ѝ потъват и тя е обвинена, че е „жена, която мрази жени“, Катрин поставя равноправието между половете в списъка си със задачи и импулсивно наема Моли Пател, експерт по ефикасност на химически заводи от дълбока Пенсилвания, като първата и единствена жена в екипа от сценаристи. Докато вървят слухове, че Катрин ще бъде заменена от по-млад и по-модерен мъж водещ, тя изисква сценаристите да я направят отново забавна и релевантна. Моли, която цял живот е фен на шоуто, е решена да покаже, че не е просто наета, за да създава расово разнообразие, а е единственият човек, който може да върне кариерата на идола си обратно в правия път. Като се изправя срещу всичко, на което Катрин е заложила репутацията си, Моли я окуражава да направи шоуто по-съвременно, автентично и лично – ход, който може да направи цялата кариера на Моли или да я прати завинаги обратно в химическия завод.

плакат

Late Night” е режисиран от Ниша Ганатра по сценарий на Минди Кейлинг. Засега премиерна дата за България няма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *