Square Enix и Sony Pictures Television обединяват усилия с продуцентите от Hivemind, за да поднесат на зрителите игрален телевизионен сериал в света на „Final Fantasy XIV Online“. Това ще е първата екранизация на която и да е от игрите в подобен формат – до този момент „Final Fantasy“ вселената може да се похвали с разнообразни анимационни и компютърни филми и поредици, както и сапунената опера „Dad of Light“. Време е тези образи да оживеят подобаващо под формата на live action адаптация.

Hivemind са сравнително младо студио, но определено не си губят времето. Те вече изградиха име с „The Expanse“ на Amazon, а през тази година ще можем да видим работата им по „The Witcher“ и „Scary Stories to Tell in the Dark“. Все още няма информация за актьори или режисьори, но е известно, че Бен Лъстинг и Джейк Тортън („The Wells Initiative“) ще се погрижат за сценария. За какво ще се разказва в сериала също не е оповестено, но обещанията са за нова и оригинална история в света на Еорзея. Сблъсъкът между магия и технология ще бъде в разгара си и главните герои ще трябва да въдворят ред в страна, разкъсвана от непрекъснати войни и размирици.

Историята, светът и цялостната митология на „Final Fantasy XIV Online“ са толкова богати и комплексни, че въобще няма да им е трудно на създателите на шоуто да направят нещо ново, красиво и оригинално. Третото официално допълнение за играта „Shadowbringers“ ще се появи до броени дни (на 2 юли), като с него продължава непрестанното развитие на Еорзея и нейните обитатели.

Крис Парнел, копрезидент на Sony Pictures Television, споделя, че това шоу ще се опита да прегърне и пресъздаде всички елементи, които са превърнали митологията на „Final Fantasy XIV Online“ в такъв безкраен и завладяващ феномен. За него е огромна чест да вдъхне живот на подобни иконични персонажи, местности и създания за телевизията.

Феновете могат да очакват както познати образи от играта, така и чисто нови, които ще са създадени специално за сериала. Едно обаче е сигурно, Сид и чокоботата ще бъдат неразделна част от епизодите на тази „Final Fantasy“ екранизация.

Все още не се знае кога ще можем да гледаме игралната версия по едно от най-популярните MMORPG-та в света, но със сигурност ще следим с интерес развитието на проекта. Към днешна дата „Final Fantasy XIV Online“ има над 16 милиона играчи, което обещава солидна фен база, тръпнеща в очакване. Hivemind са доста ентусиазирани. Надяваме се да се справят с тази нелека задача.

За финал ви оставяме с трейлъра на споменатото трето допълнение „Shadowbringers“, за да придобиете представа за епичните пропорции на играта и възможностите за адаптация:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *