Преди 19 години Гаел Гарсия Бернал дебютира в Кан с главна роля в „Amores Perros”, дебютът на един от най-добрите мексикански режисьори ever – Алехандро Гонзалес Иняриту. Седем години по-късно, отново в Кан, режисьорският дебют на Бернал „Déficit” е номиниран за „Златна камера” – всички дебютни творби, които имат шанса да бъдат показани на най-авторитетния филмов фестивал в света, получават тази чест. И ето, че след сериозен брой късометражни истории в различни формати (включително телевизионни), един от най-любимите ни мексикански актьори е решил да продължи да развива режисьорските си умения с втори филм, който – вероятно съвсем не случайно – ще има своята премиера… отново в Кан.

Chicuarotes” ще бъде показан в официалната селекция, но извън конкурсната програма. Историята е за двама младежи, които се опитват да се измъкнат от „лайняния си град” в Мексико, без да се съобразяват (почти) с нищо – дори са готови да оберат пътниците в автобус, дегизирани като клоуни.

Кога разбираме, че е минало (много) време и (всички) сме остарели? Когато момчетата, по които сме въздишали в „И твоята майка също” и са били също толкова откачени, както и героите на „Chicuarotes”, вече започнат да се занимават със сериозни неща като продуцентство (и Бернал, и най-добрият му приятел Диего Луна) и режисура.

Много се надяваме да му се е получила историята на Гаел, който работи по сценарий на Аугусто Мендоса, а камерата (прави впечатление пристрастието към движенията „от ръка”) е управлявана от Хуан Пабло Рамирес. Главните роли са поверени на Бени Емануел и Габриел Карбахал, а компания им правят Лейди Гутиерес, Долорес Ередия, Енок Леаньо и Даниел Хименес Качо.

плакат

72-рото издание на Кан се открива днес – ще очакваме с нетърпение отзиви за „Chicuarotes” на Гаел Гарсия Бернал, чиято премиера в Мексико е планирана за 28 юни 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *