Джесика Частейн и Андрю Гарфийлд са приключили сделките си да поемат главните роли в предстоящия филм на Майкъл Шоуолтър, който ще се върти около женената двойка Тами Фей Бакър и съпруга ѝ Джим.

Сюжетът звучи доста любопитно, защото е базиран на истинската история на семейство Фей Бакър, които през 70-те и 80-те години стават диво популярни като телевизионни проповедници или „телевангелисти”, както му казват в Америка. Тами и Джим тръгват от нищото, но стават известни, основават огромен телевизионен канал и даже тематичен увеселителен парк, базирани около идеите им за християнско религиозно учение. Двамата се славят с посланията си за инклузивност, толерантност и всеобща любов и разбирателство. Както обаче обикновено става с такъв тип набожни особи, които изграждат полу-култов статус около себе си, бракът и империята им се разпадат след финансови шмекерии, целеустремени съперници и обвинение срещу Джим в сексуален тормоз.

Страшно много обичаме такъв тип истории, тъй като разни мошеници да си получават заслуженото винаги е весело да се гледа. Освен това, истинска история за съграждането и разпадането на медийна империя няма как да не бъде интригуващо. Да не говорим, че сектантските лидери по принцип са нещо страшно интересно, но е много важно на екран да бъдат предадени по начин, който кара публиката да разбере защо тези хора са успели да си създадат такъв култов статут. За да бъдеш лидер на – хайде да не бъдем груби – религиозно движение, трябва да бъдеш адски харизматичен и с огромно присъствие и ораторски заложби.

Майкъл Шоуолтър
Майкъл Шоуолтър

Затова и сме много доволни от избрания актьорски екип. Джесика Частейн и Андрю Гарфийлд са двама от най-добрите актьори, които в момента обитават холивудското пространство. Не намираме за нужно да изброяваме множеството им кредити, в които са ни показали безусловно, че ще се справят с тези роли. Талантът и на двамата е удоволствие за наблюдаване на екран, а те освен това продължават да ни радват с избори на интересни и предизвикателни роли, коя по-различна от предишната.

Филмът ще бъде базиран на документалния “The Eyes of Tammy Faye”, сценарият е написан от Ейб Силвия (“Nurse Jackie”), а режисурата ще бъде поета от Майкъл Шоуолтър, който последно режисира прекрасния „The Big Sick”. Води се, че проектът е в предпродукция и по всяка вероятност очаква официалното завършване на настоящия филм, по който Шоуолтър работи – новата му колаборация с Кумейл Нанджиани “The Lovebirds”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *