Излезе първия трейлър на един проект, за който сме адски любопитни от много време – пълнометражният „Skin” на Гай Натив. Филмът е базиран върху едноименната документална късометражка на израелския режисьор и Джейми Рей Нюман, разказваща истинската история на бивш член на неонацистка организация.

Още от първия път, в който разбрахме за „Skin”, се заинтригувахме дълбоко от него по няколко причини. Разбира се, тематиката ни напомня на любимия ни „Американска история Х”. И докато всеки друг филм по тази тема ни се струва като бледа имитация, тук имаме важни фактори, които качват очакванията ни до много високо ниво.

На първо място режисьорът Гай Натив, чието досегашно творчество включва художествени и документални филми, всичките възприети изключително добре – негови са „Mabul”, “Strangers” и “Magic Men”. С късометражния документален „Skin”, чийто трейлър включваме по-долу, Натив успява да покаже една история, която не е просто на върха на модата и тренда в киното, но е и изключително истинска и емоционално въздействаща. Произведението на Натив няма как да не покани сравнения с „Американска история Х”, но в същото време по никакъв начин от трейлъра не се сещаме за тона и подхода, който видяхме в култовия филм с Едуард Нортън.

Към това добавяме и безпрецедентния артистичен багаж, който студиото А24 предлагат, и вече щяхме да бъдем зарибени. Но тук има и още един плюс – главната роля на бившия неонацист Брайън Уаднър ще бъде изиграна от Джейми Бел. Смятаме Бел за изключително талантлив актьор, който никога не е бил в светлината на прожекторите, но въпреки това се отличава във всеки филм, в който участва – дали ще бъде „Нимфоманка”, „Snowpiercer”, „Фантастичната четворка” или „Приключенията на Тинтин” – Бел има какво да покаже и ни радва всеки път.

Това, което знаем за „Skin”, е точно това, което се вижда от трейлъра – историята на мъж, който става част от неонацистка организация и е толкова отдаден, че се татуира отгоре до долу със символите на движението. Когато обаче среща самотната майка Джули, започва да преосмисля идеологията си. Ето го официалния синопсис:

След като трудно детство го е докарало до банда на бели супремасисти, Брайън се опитва да избяга в нов живот, докато през цялото време си задава въпроса дали може да поправи и да се покае за злото, което е извършил.

Освен Джейми Бел в Skin” участват още Вера Фармига като „матриарха на неонацистката банда”, Майк Колтър, Даниел Макдоналд и Бил Кемп.

Ето го и споменатия трейлър на документалния източник на историята:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. В интерес на истината съдейки само по трейлъра – не оставам с усещането за кой знае какво явление. В един The Believer например Гослинг пресъздава по превъзходен начин еднакво чистата ярост на Тим Рот от Made In Britain и вътрешния конфликт от Американска История Х.

  2. „Филмът е базиран върху едноименната документална късометражка на израелския режисьор“.

    Не е документална, а си е игрална отвсякъде. Тази година дори взе Оскар за Best Live Action Short Film.