Малко след като Saban Films обявиха премиерната дата за проблематичнияDomino” на Брайън Де Палма и видяхме първите официални снимки, а сега получаваме и трейлър, който ни дава добра представа какво можем да очакваме от филма като атмосфера и история.

Domino” следва полицейски инспектор от Копенхаген (Николай Костер-Валдау), който търси справедливост за смъртта на своя партньор, убит от мистериозен мъж на име Имран. Инспекторът обединява сили със свой колега (Карис ван Хутен) и с бившата любовница на партньора си, за да издири и залови Имран. Скоро техният случай се превръща в опасно преследване из разтърсваната от терористични атаки Европа. Двамата откриват тревожна връзка между човека, който преследват, и двуличен агент на ЦРУ (Гай Пиърс), който е по следите на клетка на Ислямска държава, която стои зад атентатите.

Изглежда ни доста евтино, което, между другото, се очакваше, предвид всички (потвърдени) приказки за проблеми с финансирането и неизплатени хонорари, заради които Брайън Де Палма сподели, че това е едно от най-лошите му преживявания в кариерата. Друго, което споделя, е, че „Domino” не е негов проект – най-малкото той не е автор на сценария. Въпреки това, от всеки кадър в трейлъра струи неповторимият му визуален стил, което за нас е достатъчно, за да се курдисаме пред екрана – неведнъж сме споменавали, че сме почитатели и на най-лошите му филми, няма да пропуснем и този.

плакат

Режисьор на „Domino” е Брайън Де Палма („Кери“, „Blow Out“, „Белязаният“, „Недосегаемите“), по сценарий на Петер Скавлан („Кон-Тики”). В ролите са Николай Костер-Валдау, Карис ван Хутен, Гай Пиърс, Никълъс Бро, Сорен Малик, Паприка Стийн, Томас У. Габриелсон, Джон Ланге и др.

Премиерата на филма е на 31 май в кината и VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. Мисля на Йохансон е, от Сикарио, поне звучи като него. Не пасва много, но както се отбелязва и в новината – трейлърът не „блести“ (никак). Не съм от огромните привърженици на Де Палма (той се губи от колко време, ма гледам е одъртял :(), но все пак ще отбележа едно плаха може би :D.

      Проблемите обясняват защо (може би) е заснет и така. Камерата е ползвана в множество близки планове и за актьори и сценография – страшно много е изрязано/извън периферията. Нищо чудно да е търсен ефект (по-вероятно и двете). Успява да създаде някакви интимност, което пък ми харесва. Валдау определено едно от по-добрите актьорски имена родило се/развило се от Троновете, и с бъдеще към по-високите етажи, така че поне заради него дано се получи ставащ филм.

  1. Доста ниско ниво за филм 2019.Има замисъл ,но всичко останало е …Защо не се постарахте малко?Изгледах го,но си загубих времето

  2. Стивън Сегал се обади и каза, че си иска пистолета за постери обратно!