Все повече изглежда сякаш любимецът на всички от „Игра на тронове“ Брон няма да получи обещания му замък, затова се радваме, че поне актьорът, който го играе – Джером Флин, получава възможността да участва в нови и интересни проекти като предстоящата адаптация на Amazon по книгите от поредицата „Тъмната кула” на Стивън Кинг.

Малко по-малко от две години изминаха, откакто излезе по кината филмовата адаптация на „Тъмната кула“, режисирана от Николай Арсел и с участието на Идрис Елба и Матю Макконъхи. Със сигурност бяхме изненадани, когато чухме, че се подготвя сериал с пилотен епизод по историята на Кинг толкова скоро. Особено предвид факта колко разочаровани останаха зрителите от филма, а и от наистина лошото му представяне в боксофиса, но фактите говорят и такъв проект в действителност се готви.

Джером Флин е третият потвърден актьор за пилотния епизод на сериала. Преди месец разбрахме, че ще видим Сам Страйк („Nightflyers“) в ролята на Роланд Дисчейн и Джаспър Паконен ( „Викингите”, „BlacKkKlansman”) в ролята на Мъжа в черно. Флин неколкократно е повтарял в своите интервюта, че „Игра на тронове” е причината да се отварят такива възможности пред него. В сериала на Amazon той ще изиграе каубой, но няма информация колко голяма ще е ролята му и какво точно да очакваме от героя му. Самият актьор споделя:

Винаги съм искал да вляза в ролята на каубой и ето, че сега ми се отвори възможността. Наистина се вълнувам от този факт.

Надяваме се силното му желание за тази роля да му помогне, а кой знае, може каубоят да се превърне в следващия Брон – неочакван любимец на всички нас.

тъмната кула

Първоначално идеята е била сериалът „Тъмната кула“ да е пряко свързан с филма от 2017, но Amazon рязко променят плановете си, напълно разбираемо защо. Сегашната идея е адаптацията да е по-близка и достоверна до това, което се разказва в книгите, а не това, което филмът направи. Сериалът ще е „origin story“, чиято цел ще е да разкаже как Роланд става стрелец и получава своите пистолети, каква е първата му мисия, коя е първата му любов и как се среща със злодея, познат като Мъжа в черно.
Глен Мазара („The Walking Dead“) ще е изпълнителен продуцент и шоурънър на пилотния епизод. Освен гореспоменатите имена, всичко останало ни е неизвестно. Не знаем кой ще е режисьор на пилотния епизод, кои други актьори да очакваме, а за дати въобще не говорим. И въпреки разочарованието от 2017, ние ще следим развитието около пилотния епизод на новата адаптация на „Тъмната кула”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Само ако сериалът беше български, крайният резултат би бил по-плачевен от филма с Елба.