ma-20190215

Ma“ („Мамчето“) е поредното заглавие от конвейера за нискобюджетни хорър филми Blumhouse, които не спират да правят хитове (при това не само жанрови), залагайки на сюжетно и тематично разнообразие, а напоследък привличат към проектите си и творци от малко по-висока класа – само припомняме, че Blumhouse стоят зад филми като „Камшичен удар“ на Деймиън Шазел, „Хелоуин“ на Дейвид Гордън Грийн, „Бягай!“ на Джордан Пийл, „На парчета“ и „Стъкления“ на М. Найт Шамалан и „BlacKkKlansman“ на Спайк Лий. „Ma“ също попада в тази категория – режисьор на филма е Тейт Тейлър, а в главната роля влиза Октавия Спенсър. В случай, че не се сещате, съвместната им колаборация „Южнячки“ имаше четири номинации за „Оскар“, една от които донесе и награда, именно на Спенсър.

Сценаристи на „Ma“ са Тейт Тейлър и Скоти Ландис („Workaholics“), а историята се завърта около привидно ужасно милата Сузи Ан (Спенсър), която след като е помолена от група тийнейджъри да им купи алкохол, им предлага да организират купона си в мазето на къщата ѝ. За целта тя има само няколко условия: един от младежите да остане трезвен, да не ругаят, никога да не се качват на горния етаж и да я наричат „Ма“. Но когато гостоприемството на Ма започва да се превръща в обсесия, тийнейджърската мечта се превръща в кошмар и от най-доброто място в града, къщата на Ма става най-лошото на Земята.

Вижте какво се случва в първия трейлър.

Винаги сме смятали, че Октавия Сенсър, която принципно ни се струва изключително мила жена, има лице, което се е утепало за роля на психопат (като се оцъкли страховито и лично ние се напрягаме), и се радваме, че най-накрая я виждаме в подобен филм. „Ma“ не изглежда кой знае колко интригуващо, но един два кадъра ни допаднаха и смятаме, че филмът ще е малко по-добър от средняшките тийн-хоръри на Blumhouse като „Истина или предизвикателство“, например. Лично ние бихме дали шанс на филма главно заради творческия екип, начело с режисьора Тейт Тейлър, Октавия Сенсър и останалите звезди – Алисън Джани, Джулиет Луис и Люк Еванс.

плакат

Режисьор на „Ma“ („Мамчето“) е Тейт Тейлър („Южнячки“, „Момичето от влака“), който е и сценарист заедно със Скоти Ландис („Workaholics“). В ролите са Октавия Спенсър, Диана Силвърс, Алисън Джани, Джулиет Луис, Люк Еванс, Миси Пайл, МакКели Милър, Доминик Бърдис и др.

Премиерата е на 31 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Преди да пусна трейлъра четох коментар, че и този трейлър разказва целия филм, затова се въздържах. Иначе съм заинтригуван и се надявам филма да е добър. Тази роля ще е интересна и предизвикателна за Спенсър – сигурен съм, че ще се справи супер!