Още миналата година споменахме за последния проект на Джоана Хог, която успешно изпъква с оригиналните си идеи и самостоятелната си работа – както с писането на сценариите си, така и с режисьорската работа в проектите си. Най-ярки примери за момента остават драмите „Exhibition“ и „Archipelago“. Този жанр продължава да се оказва нейна сила, понеже „The Souvenir“ се оказа от големите победители на тазгодишния фестивал Сънданс в категория „драма“.

Действието в „The Souvenir“ се развива през 80-те години на миналия век и разказва за произлизащата от заможно семейство млада студентка по филмово изкуство Джули, която докато открива собствения си глас и способностите си като творец, започва романтична връзка с малко по-възрастния от нея, но чаровен Антъни. С течение на времето цялата ситуация придобива засилващи се странни аспекти и връзката им далеч не се оказва прекрасна любовна история от периода на принцеса Даяна, а по-скоро разказ за разрушителни човешки взаимоотношения, от които трудно би могло да се излезе, особено когато си млад, несигурен и най-вече зависим от емоционалната си привързаност, без значение колко ирационална би могла да се окаже.

tilda-20190222

В ролята на Джули влиза Онър Суинтън Бърн. Тя има малка роля в „Аз съм любовта“ на Лука Гуаданино от преди десетина години и няма информация дали се е сдобила с професионална актьорска квалификация, или се е възползвала единствено от големия късмет да е дъщеря на Тилда Суинтън, която също ще видим във филма, в ролята на майката на Джули. Подобна подредба на персонажите би внесла допълнителна динамика на цялостното действие, редом с въпросите до колко всъщност двете ще заимстват от личния си живот, за да предадат връзката майка-дъщеря на екрана. Официалният трейлър на „The Souvenir“ показва малка част от това, което бихме могли да очакваме.

Том Бърк ще се превъплъти в противоречивия образ на Антъни. Бърк има дълъг списък с участия в кариерата си и макар критиката да се изказва положително за изпълнението му във филма, намираме за по-значителен фактор за успех разпространителската компания А24, която през годините застана зад много от любимите ни и успешни проекти като „Lady Bird“, „Проектът Флорида“ и „A Ghost Story“. Като припомним и че Мартин Скорсезе е един от изпълнителните продуценти на „The Souvenir“, очакванията ни за крайния резултат се увеличават.

the-souvenir-img-02-20190222

Потвърдена информация е и работата по продължение на филма с работно заглавие за момента „The Souvenir Part II“. Според обявения актьорски състав редом с Тилда Суинтън и Онър Суинтън Бърн бихме могли да видим и Ариане Лабед и Робърт Патинсън, за когото имаше слухове, че ще участва и в първия филм, но това не се случи.

След официалната си премиера през януари във фестивалната програма на Сънданс, „The Souvenir“ бе включен и в Международния филмов фестивал в Берлин по-рано този месец, а представянето на филма за широката публика е планирано за 19-ти май.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *