Най-коледната и прекрасна история в документалната кино поредица на журналиста Стаси Айви е срещата с продуцента Марти Кац и неговата съпруга от повече от 30 години – Кембъл. Марти има безкрайно интересна житейска история – роден е в концентрационен лагер, бил е мобилизиран във Виетнам, среща Кембъл като асистентка на тогавашния му агент и от тогава са неразделни.

Марти Кац е по филми като „Титаник”, „Бандите на Ню Йорк”, „Студената планина” и много други големи заглавия. Двамата имат изключителна колекция от плакати, книги, сценарии и какво ли още не свързано с киното и отварят дома си в Малибу за Стаси и фотографа Диляна Флорентин. И двамата споделят, че са очаквали „Титаник” да бъде провал. Вижте ги.

https://www.youtube.com/watch?v=lFAuqNYj2dQ

Ще се пренесем и на червения килим на 31-вите европейски награди в Севиля, Испания. Обща тема е именно чувството да си европеец и празнуваш успехите на колегите си. Немският актьор Том Влашиха и испанската актриса Роси Де Палма са сред водещите на церемонията. А Роси Де Палма не е единствената испанска звезда и муза на Педро Алмодовар там – Виктория Абрил и Кармен Маура също са сред присъстващи, а Маура получава и специално отличие за работата си през годините. Актрисата за първи път присъства на церемонията точно преди 30 години и печели приза за най-добра актриса за ролята си във филма на Педро Алмодовар – „Жени на ръба на нервна криза”.

Рейф Файнс стана носител на приза за европейски принос в световното кино и развълнува с речта си. Всички те, както и актьорите Рупърт Еверет, Чиуетел Еджиофор и Вики Крийпс разказват на Стаси Айви за успехите си в Европа и колко важно е да се правят човешки истории. Повече вижте тук:

Следете Cinema Confidential на официалния сайтYouTubeFacebook и Instagram.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *