Преглеждайки информационния поток на наша територия, не успяхме да открием нещо, свързано с Джъстин Лин и стремежа му да осъществи идеята на Брус Лий за телевизионна поредица, родила се и останала в (далечното) минало. Интересното в случая е, че след разнообразни „Star Trek” и „Fast & Furious”-ангажименти, Лин все пак ще реализира – и режисира – сериала „Warrior”, който ще се появи по Cinemax. Идеята ще оживее с помощта на Джонатан Тропър, който е съавтор на поредицата „Banshee” и в случая влиза в ролята на създател-сценарист и изпълнителен продуцент, като в основата на всичко е оригиналната основа за сюжета, съчинена от Брус Лий. Ето как характеризират новия сериал колегите от ComingSoon:

Warrior” е мрачна екшън драма, чието действие се развива по време на безмилостните войни на китайските общности, известни като Tong Wars, които са особено сериозни в китайския квартал на Сан Франциско в последните десетилетия на XIX век. Поредицата проследява А Сам – младеж, който изучава бойни изкуства и се появява в Сан Франциско като имигрант при доста подозрителни обстоятелства, за да се превърне в опасното оръжие на един от най-силните китайски организирани криминални кланове…

Доста мрачно, кратичко, наситено с надписи и много напомнящо визуалния стил на (вече безумно скучните) „Бързи и яростни” н’ам-кой-си-номер. Не ни харесва подобна „трактовка” на идеята за разказ, родила се в представите на легендарния Брус Лий, но очевидно това е формата, който най-лесно и атрактивно може да се „продаде” на публиката, преситена от какви ли не истории, включително „мрачни и драматични”. Вярно е, че в последните години не се срещат (чак толкова) често сюжети, посветени на използване на източни бойни изкуства, при това представени като сериал, но очевидно Cinemax нямат притеснения и са дали възможност на Лин да се вихри… Ето какво споделя режисьорът за автора на идеята и за проекта:

„Винаги съм се възхищавал на Брус Лий за неговия стремеж да отвори вратите, да прокара път за азиатците към индустрията за забавление. Бях изключително заинтригуван от легендата, че съществува негова идея за телевизионна поредица – и изпълнителният продуцент Даниел Удроу предложи ние да я реализираме. А когато Шанън Лий ни показа записките на баща си, които съдържат богатството на неговата уникална житейска философия, ние открихме в тях гледна точка към сюжет, който рядко може да бъде видян на екран. И тогава решихме, че нашата компания „Perfect Storm” трябва да се заеме с този специален проект.”

Първият, макар и кратък трейлър, доказва, че решенията са взети, компаниите са се задействали и ще очакваме да видим идеята на легендарния Брус Лий на телевизионния екран. В актьорския екип са ангажирани Андрю Коджи, Оливия Ченг, Джейсън Тобин, Диан Доун, Кийран Бю, Дийн С. Джагър, Джоана Вандерам, Том Уестън-Джоунс, Хун Лий, Джо Таслим, Лангли Къркуд, Кристиян МакКей, Пери Юнг, Артър Фалко, Рич Тинг и Дъстин Нгуен.

За момента е ясно, че „Warrior” трябва да се появи по Cinemax по някое време до края на 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Както всичко друго по ТВ, има трески за дялане, но пък доста cool ми се стори първи епизод… Ще се гледа и нататък.