ff13-tim-robbins
Тим Робинс

Откакто разбрахме за подготовката на следващия, засега безименен, проект на Тод Хейнс, следим развитието му с интерес. Досега знаехме, че филмът ще се завърти около адвоката Робърт Билът, повеждащ масивно дело срещу химическия конгломерат DuPont, а Марк Ръфало ще влезе в главната роля.

Тази седмица снимките по филма започнаха в Синсинати, а покрай това излязоха и доста любопитни кастинг новини. Ако досега знаехме само за участието на Ръфало в режисьорския проект на Хейнс, и това беше предостатъчно, за да ни погъделичка интереса, сега разбираме, че това ще бъде далеч по-високопрофилен проект, отколкото си представяхме в началото. Към каста се присъединяват не един, а двама носители на Оскар – Ан Хатауей и Тим Робинс.

Тим Робинс, отличен от Академията за „Реката на тайните”, е познат дори на хора, които по принцип не се интересуват от кино, заради „Изкуплението Шоушенк” . „Шоушенк” продължава да стои вече години наред на върха на изключително съмнителната и неясна класация „IMDB Top 250”, но тук го използвам за пример просто, за да наблегна на това, че всички обичат и познават Робинс. Ан Хатауей вдигна статуетка над главата си за ролята си в „Клетниците”, но от много години преди това, тя е една от най-успелите и награждавани актриси в Холивуд. И докато няколко години интернетът по някаква причина цялостно беше решил да й се подиграва, истината е, че Хатауей рядко ни е разочаровала и винаги можем да разчитаме на нея за стабилно изпълнение и добро екранно присъствие, стига цялосния филм също да е на ниво.

Ан Хатауей
Ан Хатауей

Тук кастинг новините обаче не свършват. Към каста на филма също се присъединяват Бил Пулман („Денят на независимостта”), Уилиям Джаксън Харпър („На по-добро място”), Виктор Гарбър („Титаник”, „Арго”), Бил Кемп („Midnight Special”) и Мери Уинингам („The Affair”). Заформя се богат и много интересен каст. Комбинацията от всички тези имена ни изпълва с радост, тъй като започва да описва една много престижна, но по-важното, интересна и обещаваща картинка, за която таим огромни надежди.

Филмът е по сценарий на Матю Карнахан и Марио Кореа, като истинският адвокат Робърт Билът е нает за консултант. Продуцентската компания Participant Media са откупили освен това и правата за целия му живот, така че предполагаме, че ще ни покажат повече за него, отколкото само делото срещу DuPont . Филмът за сега е планиран да излезе до края на тази година.

Ето и една забавна папарашка снимка от първите снимачни дни, в която Марк Ръфало изглежда като всеки филмов адвокат във всеки филм с адвокати.

DSCN7220

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *