mustangheader

Неколкократно сме споменавали за трудностите, пред които са изправени режисьорите в работата им, независимо колко големи са екипите, работещи редом с тях. Предизвикателствата са още повече, когато идеята изисква и намесата на дресьори. Точно с такъв проект се заема актрисата Лор дьо Клермон-Тонер с първия си пълнометражен режисьорски филм „The Mustang„.

Историята е вдъхновена от предишен проект на Клермон-Тонер – „Rabbit“, спечелил две награди в международни фестивали за късометражно кино още през 2014 и 2015. Официален трейлър на „The Mustang“ се появява точно след като „The Rider“ и „Lean on Pete“ спечелиха положителни отзиви от критиката и донякъде подкопаха идеята, че розовото фламинго е най-любимото животно на годината.

Филмът проследява историята на Роман (Матиас Шонартс) – излежаващ присъда в затвор в Невада и опитващ се да избяга от изпълненото си с грешки минало. Тъй като на всички затворници им се налага да взимат участие в програмите за социална адаптация на открито, Роман бива забелязан от пенсиониран военен дресьор на коне и одобрен да бъде част от програмата за обучение на дивите животни. Той ще трябва да пречупи първо себе си, за да пречупи и поверения му мустанг, като през това време ще преоткрие и неподозираните страни на собствената си човечност…

Шонартс е почти неразпозваем в първите кадри, макар че го познаваме добре – гледали сме го доста популярни заглавия като „Момичето от Дания“, „Червената лястовица“, „Голямото плискане“, „Френска сюита“ и „Rust and bone“. Като цяло видяното в трейлъра не ни впечатлява кой знае колко, но смятаме, че филмът ще има качества.

В „The Mustang“ участие още Кони Бритън, Брус Дърн, Джейсън Мичъл и Джош Стюарт, а сценарият е дело на самата Лор дьо Клермон Тонер в сътрудничество с Мона Фастволд и Брок Норман Брок. В допълнение името на Робърт Редфорд се споменава като изпълнителен продуцент.

Официалната премиерна дата на филма е 15 март 2019, но  при дотова ще може да бъде видян в програмата на фестивала Сънданс, който започва на 24 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *