doom patrol

Различните комиксови вселени продължават да се разрастват из различните платформи за забавление – къде свързани, къде несвързани, филми и сериали от най-различни разновидности продължават да се продуцират със страшна сила за малкия и големия екран. Една от многото различни супергеройски вселени е тази на стрийминг платформата на DC Comics – DC Universe. Те тъкмо приключват първия си опит с оригинален live-action сериал – „Titans”, който разказва тъмна и драматична версия на историята на Робин – верния придружител на Батман от комиксите.

Сега стрийминг платформата дебютира първи тийзър и плакати на героите на втория си сериал – „Doom Patrol”. Doom Patrol в комиксите е супергеройски отбор, съставен от герои, които са особняци и не се вписват много-много в обществото, заради характерите и особеностите на силите си. Както всеки друг комиксов продукт, и този е имал доста вариации, с различни герои, съставящи отбора. В сериала ще ги видим в следната конфигурация:

The Chief, предводителя на отбора, също познат като д-р Найлс Колдър, е гений инвалид, който използва научните си познания, за да създава изобретения и иновации, а освен това той събира Doom Patrol. Той ще бъде изигран от Тимъти Далтън, който, мамка му, е бил Джеймс Бонд! Това ако не е огромен начален тласък за една все ще прохождаща вселена, не знаем кое е. Към The Chief се присъединява Лудата Джейн (Даян Гереро от “Orange is the New Black”), която страда от раздвоение на личността. В нейния случай обаче не е просто раздвоение – тя има 64 различни личности в главата си, всяка от които има различна суперсила. Това си представяме, че ще предостави на Гереро много възможности да покаже актьорските си заложби – сещаме се за много примери, в които актьори правят впечатляващи изпълнения на герои с множество вариации.

Част от отбора са още Elasti-girl (Ейприл Болби), която е ясно, че може да се разтяга. Има цели двама герои с характеристики на робот – Роботмен и Сайборг (Джойван Уейд) – друга вариация на същия герой, който гледахме в „Лигата на справедливостта”. Отборът е завършен с Лари Трейнър, познат като Negative Man, който е радиоктивен, но има способността да отделя и изпраща от себе си нещо като силует, зареден с негативна енегргия, който може да преминава през стени и да кара предмети да експлодират. Той ще бъде изигран от Мат Боумър („Magic Mike”, „Престъпления от класа”).

Заклетите ни нърд-сърчица няма как да не потъркат доволно ръце от включването на Брендан Фрейзър в ролята на Клиф Стийл – Роботмен и Алан Тудик в ролята на злодея Mr Nobody. Фрейзър може да останал само в носталгията ни с абсурдно веселите си „Мумии”, но Тудик сам по себе си придава на всяка една продукция тъй наречения “nerd-cred” – неговото резюме е от „Firefly” до „Star Wars” и повечето други култови интелектуални собствености между тях.

Вижте тийзъра на „Doom Patrol”, вдъхновен от предстоящите празници:

https://www.youtube.com/watch?v=5JG-TNPkV8k

Поне от тази рекламка личи, че „Doom Patrol” ще заложи на по-лека и хумористична атмосфера от тази, която за сега е запазена марка на DC-вселените, както филмовата, така и тази, започната от „Titans” за стрийминг платформата им. Въпреки това за сега няма да залагаме големи надежди, тъй като ни трябва поне пълен трейлър, за да преценим реалния тон на сериала. От официалния синопсис например нещата не изглеждат толкова розово. Прочетете го и вие, а по-надолу може да разгледате и постерите на героите.

Doom Patrol” e нова версия на една от най-обичаните групи от отхвърлени супер герои: Роботмен, Negative Man, Elasti-girl и Crazy Jane, предвождани от съвременния отчачен учен дър- Найлс Колдър (The Chief). Всички членове на Doom Patrol са пострадали от ужасни инциденти, които са им дали суперсили, но също така са ги обезобразили и белязали. Травматизирани и изтормозени, членовете на отбор намират своята мисия, благодарение на The Chief, който ги събера, за да разследват най-странните феномени, които съществуват, и да предпазят Земята, от това, което откриват. Наполовина група за подкрепа и наполовина супергеройски отбор, Doom Patrol е банда откачалки със суперспособности, борещи се за свят, който не иска да има нищо общо с тях. Следвайки събитията от „Titans”, „Doom Patrol” ще постави несигурните герои на място, на което никога не са били искали да бъдат, събрани от Сайборг, който ги привиква на трудна за отказване мисия, но и със заплашително предупреждение: животите им никога няма да бъдат същите.

doom-patrol-poster-robotman doom-patrol-poster-negative-man doom-patrol-poster-elasti-woman doom-patrol-poster-cyborg doom-patrol-poster-crazy-jane плакат

Doom Patrol” е базиран на героите на Арнолд Дрейк, Боб Хейни и Бруно Премиани и започва да се излъчва от 15 февруари 2019г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Hard pass… най-много да му дам шанс да ме грабне с 1 епизод, но се съмнявам и до там да стигна.

  2. Titans имаше отвратителни рекламни материали,но в крайна сметка се оказа отличен сериал,който даже вече представи и Doom Patrol в един от епизодите си
    ( странно, че The Chief е рекастнат за официалния сериал, но щом е Тимъти Далтън няма проблем ). Оптимист съм като цяло и няма да пропусна.

    1. След като чух Робин да казва “Fuck Batman!” и се отказах напълно да го гледам. ? Не знам дали бих дръзнал да го пусна, но ще видим…