Може и да се забавихме доста с този трейлър, но не колкото създателите на филма с пускането му на екран. След като имаше специална гала-прожекция в програмата на Берлинале, шведско-датската драма „Becoming Astrid” започна разпространението си в Европа чак през средата на септември, и се очаква да се появи на кино в Щатите през следващата седмица.

Ако заглавието „Becoming Astrid” ви напомня едно друго подобно („Becoming Jane“) – имате право, отново става дума за любима писателка (подобно на Джейн Еър), която е авторка на всичките шантави приключения на Пипи Дългото чорапче, Карлсон, Дребосъчето, Емил от Льонеберя, братята с лъвски сърца – страхотните приказни герои, с които са израснали няколко поколения. Става дума за Астрид Линдгрен, а идеята на този филм е да разкаже как е започнало всичко – как малкото момиче се е превърнало в обичаната от цял свят писателка.

Елегантност и чувствителност са вложили в историята на „Becoming Astrid” датската режисьорка Пернил Фишер Кристенсен („A Soap”, „Dancers”, „A Family”, „Someone You Love”), която работи по сценария заедно с Ким Фупс Аакесон. Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Астрид и нейните брат и две сестри са щастливи с живота във фермата на родителите им във Вимерби. При все че ежедневието им е ограничено от строги религиозни порядки, майка им Хана и баща им Самуел винаги са успявали да им гарантират сигурност и усещане за свобода. Собственикът на местния вестник предлага на Астрид доброволческа позиция в редакцията. Той започва да учи момичето как да пише, но и се влюбва в нея. Когато идва неизбежната бременност, Астрид решава, че не иска да се омъжва, а предпочита сама да се грижи за себе си и сина си Ларс…

Becoming Astrid” е всъщност опит за интерпретация на истинската история на Астрид Линдгрен – биографично завръщане в младостта й, по случай 111-ата година от нейното рождение. Главната роля е поверена на Алба Аугуст и специалистите, видели филма на Берлинале (и други фестивали през изминалите месеци) твърдят, че това е възможно най-добрият избор за актриса в тази главна роля. В екипа пред камерата са още Бьорн Густафсон, Трине Дирхолм, Мария Боневие, Магнус Крепер, Хенрик Рафаелсен и др.

becoming-astrid-poster-1-20181118 плакат

Music Box Films са се ангажирали да пуснат „Becoming Astrid” на екран в Щатите в избрани киносалони – и това ще стане на 23 ноември 2018 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *