Наближаването на премиерната дата на „On the Basis of Sex” е причина Focus Features да пуснат още един трейлър на биографичната съдебна история, в която сме сигурни, че номинираната за „Оскар” Фелисити Джоунс прави забележителна роля! Напомняме, че тя влиза в образа на младата Рут Бейдър Гинсбърг, която на 15 март навърши 85 години, и е втората жена-съдия във Върховния съд на САЩ. Тази длъжност й е предложена от президента Бил Клинтън преди 25 години.

Дългогодишната кариера на Гинсбърг в правото включва преподавателски ангажименти, позиция в апелационния съд на окръг Колумбия, непрестанна дейност за защита на конституционните права на жените, тя е и активен член на борда на директорите на Съюза за защита на гражданските права в САЩ. В „On the Basis of Sex” Фелисити Джоунс влиза в ролята на Рут като амбициозната млада жена, която чрез съдебни дела иска да победи дискриминацията по пол, установена в продължение на векове в (почти) всички познати общества. Партньор на Джоунс във филма е Арми Хамър като съпруга Мартин Гинсбърг, който винаги е бил сериозно подкрепление в юридическите и житейски борби на Рут.

Филмът проследява вдъхновяващата истинска адвокатска история на младата Рут, която в екип със съпруга си Марти повдигат случай с обвинение пред Върховния съд, което има потенциал да сложи край на дискриминацията по полов принцип. Премиерата на филма съвпада с отбелязването на 25-годишната служба на Гинсбърг във Върховния съд. Сценарист на „On the Basis of Sex” е племенникът на Рут, Даниел Стийпълман, който най-сетне вижда реализиран проекта си от „Черния списък” за 2014 година.

Режисира Мими Ледър („Миротворецът”, „Смъртоносно влияние”), която притежава завидна филмография и сериозен опит както от „голямото кино”, така и от различни телевизионни поредици. Във филма участват още Джъстин Теру, Кати Бейтс, Сам Уотърстън, Джак Рейнър и Кейли Спени.

on_the_basis_of_sex_ver2_xlg

Финансирането на този проект е дело на Participant Media, с изпълнителни продуценти Джеф Скол и Джонатан Кинг; Карън Луп и Бетси Данбъри също са в екипа изпълнителни продуценти, а продуцент е Робърт Корт.

On the Basis of Sex” открива Фестивала на Американския филмов институт на 8 ноември, а след това ще се появи в широко разпространение в САЩ на 25 декември 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *