Една от най-откачените епохи в близката американска история ще се сдобие с още един поглед към странното, закономерно стечение на обстоятелствата, довело до тоталния срив на Уолстрийт през онзи прословут „Черен понеделник” в есента на 1987 година. Продуценти и създатели на поредицата „Black Monday”, която ще се излъчва по Showtime, са Сет Роугън и Евън Голдберг, а главните роли са поверени на носителя на „Златен Глобус” и номиниран за награда „Еми” Дон Чийдъл, Реджина Хол и чаровния Андрю Ранелс, двукратно номиниран за награда „Тони” и носител на „Грами”, добре познат от сериала „Girls”.

Трейлърът е занимантелен, ангажиращ и определено провокира любопитство – би ни било интересно да видим повече от „Black Monday”, но това може да се случи след няколко месеца…

https://www.youtube.com/watch?v=G2u4nCtyBCo

Навързаните събития най-вероятно са комбинирани със сериозна доза лудешки преувеличения и сме убедени, че крахът на финансовия пазар надали е изглеждал толкова забавен, колкото се появява пред погледите ни в този трейлър. Благодарение на авторово-продуцентските характери е очаквано и нормално поредицата да няма притеснения относно вездесъщите ограничения в езика – they are going to fuck all over всички наоколо.

Ето какво гласи и официалния синопсис на „Black Monday”:

Поредицата отвежда зрителите в миналото, денят е 19 октомври 1987 – или „Черният понеделник”, деня на най-жестокия срив в историята на Уолстрийт. И до ден днешен не е известна причината, която предизвиква този колапс… но може би е време да узнаем. „Black Monday” е историята на група аутсайдери, които разрушават познатия аристократичен кръг на Уолстрийт и успяват да предизвикат сгромолясване на най-мащабната финансова система в света, а също разбиват една лимузина Lamborghini и таван от стъкло. В главните роли са Дон Чийдъл, Андрю Ранелс и Реджина Хол („Girls Trip).

Създатели на поредицата, съставена от 10 епизода и копродуцирана от Showtime и Sony Pictures Television, са Дейвид Каспи („Happy Endings) и Джордан Каан („My Best Friend’s Girl), които ще бъдат шоурънъри и изпълнителни продуценти, а режисьори на пилотния епизод са Роугън и Голдберг.

Почитатели сме на Дон Чийдъл, а от трейлъра оставаме с впечатление, че спойката му с останалите лудетини в актьорския и творческия екип се е получила доста добре, затова с удоволствие бихме хвърлили поглед към тази предизвикателна и (уж) финансова история. Премиерата на „Black Monday” е по Showtime на 20 януари 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *