Имахме прекрасната възможност преди няколко години да гледаме „Прегръдката на змията“ – психеделичната история за търсенето на забравени истини, режисирана от колумбиеца Сиро Гера, както и да споделим новини около „Birds of Passage“, представен в конкурсната програма в Кан преди няколко месеца. Следващият проект на Гера е амбициозна екранизация на романа „В очакване на варварите“ („Waiting for the Barbarians“) на Джон Максуел Кутси, прочутия, авторитетен и обичан южноафрикански писател, двукратен носител на „Букър“ и Нобелов лауреат за литература през 2003 година. Вече се знаеше, че за роли в бъдещия филм са ангажирани Марк Райлънс и Робърт Патинсън, а преди часове стана ясно, че и Джони Деп се включва в актьорския екип.

Независимо от това как точно ще бъде построен разказа (винаги ще очакваме провокации от Гера), вече е ясно, че Райлънс ще влезе в ролята на британски магистрат, който работи в малък колониален градец и започва да се съмнява в своята лоялност към империята, когато се опитва да предотврати неизбежната война с така наречените „варвари“. Патинсън ще поеме персонажа на име Мандел, а Джони Деп се очаква да бъде полковник Джол.

„Изглежда, че някъде дълбоко у всички нас има нещо твърдо като гранит, което не можеш да научиш на нищо. Въпреки истерията по улиците никой не вярва истински, че светът на установените факти, в който сме се родили, е обречен на унищожение. Никой не може да приеме, че армията на Империята е била избита от хора с лъкове и стрели и стари ръждясали пушки, от хора, които живеят в палатки, хора, които никога не се мият и не могат да пишат, нито да четат. А кой съм аз, че да отхвърлям така подигравателно илюзиите, подхранващи живота?“

Снимките на В очакване на варварите („Waiting for the Barbarians“) трябва да започнат до края на месеца в Мароко; продуценти са Андреа Йерволино (TaTaTu) и Моника Бакарди (AMBI Media Group), заедно с Майкъл Фицджералд и Олга Сегура, като новината от Deadline е, че самият Деп се включва в групата на продуцентите чрез компанията си „Infinitum Nihil“. Кога, как и дали Джони би могъл да възвърне (част от) репутацията си – това са все още въпроси/предположения в сферата на абсолютното неизвестно. Ще почакаме да видим как ще се справи с Гринделвалд в новите истории, създадени от Дж.К.Роулинг за света на Хари Потър, преди да правим по-сериозни изводи по адрес на Деп – за момента му стискаме палци да си паснат по лудост със Сиро Гера!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *