Крайно време беше, особено след амбициозния ни епизод, посветен на сагата за Пришълеца, да спретнем такъв и за Хищника. Новото издание на Inglourious Kunts e опит да се обсъди целия франчайз до момента, а разговорът сравнително подробно минава през всичките издания на поредицата – „Predator“ (1987), „Predator 2“ (1990), „Alien vs. Predator“ (2004), „Aliens vs. Predator: Requiem“ (2007) и „Predators“ (2010). Поводът, разбира се, е септемврийската премиера на „The Predator“ (2018), който обаче тепърва ще бъде разискван в подкаста ни.

Ловният сезон е открит от водещия Мартин „Циничния Елф“ Ангелов, а потенциалният дивеч включва многознайковците Димитър Дринов, Благой Иванов и Оги „MadMax“ Павлов; в епизодични, но смислени роли са мяркат и два познати разбойника – Александър „Snake“ Бакалов и Антон „Doomy“ Дишков от Forplay. Опитът за анализ в културен и конкретно филмов аспект е наситен с разсъждения, фактология и паралели, които може би ще се сторят интересни на тези от вас, които имат остра фиксация по екранна уфология, сексуален аскетизъм и фетиши към зъбати вагини. Накратко: очаквайте обичайните вербални полюции, примесени с надприказване и незадоволено либидо. За всеки случай обаче лицата в ефир са невъоръжени, защото иначе рискът да се превърнат в апетитен таргет на инопланетния авджия нарастват неимоверно.

Taка или иначе, всички са подготвени за най-лошото, тъй като… shit happens:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

21 Comments

 1. Пореден чудесен материал от вашето „студио“ – лично на мен първия Хищник си остава най-доброто от цялата поредица, като втората част (макар да намирам сетинга за неподходящ) го следва и се опитвам да забаравя всичко след това, включително и „Хищници“, че там Родригез е мазал с лайняната четка с голям размах. Дано новото отроче на Шейн Блек се окаже завръщане към доброто, а не да задълбае в още по-голяма дупка.

  Поздрави!

 2. Първите отзиви за “The Predator” ca вече out и според повечето от тях опасенията ни за тъп филм са в общи линии оправдани…

 3. Няма спор, че първата част с Арни е the best. Това, което също ми допада в сюжета е, че главните герои са поставени в капан и общо взето битката е със зъби и нокти за оцеляване, защото връзката с хеликоптера им беше прекъсната. Винаги съм си мислел и за сюжет в пустинята или на Северният полюс /нещо подобно обаче вече има и това е „Нещото“ с Кърт Ръсел/. Във втората част на „Хищника“ просто я няма тръпката и ужаса от невъзможността да избягаш от ловеца, защото вече обстановката е градска и винаги можеш да потърсиш помощ /не, че някой ще ти повярва на разказа/. Дани Глоувър общо взето си остава с ролята на Мърто от „Смъртоносно оръжие“ и тази от продължението на Хищника. Малко като Рей Лиота, за който казват, че след „Goodfellas“ и „Casino“ не могъл добре да осребри кариерата си в следващи добри роли.

 4. Продължават да валят ревюта за новия филм и продължават да го определят като mixed bag. Жалко.

  1. Узи, казах ли ти, че в сравнение с този филм Predators ще ти се стори като шедьовър? 😀 Но колкото и да сме на различни мнения за него респект, че защити Predator 2 в ревюто ви! За мен той е наравно с първия филм, да не кажа, че в някои отношения ми харесва повече от него (бат Арни, не се сърди, моля те!!!) Този петък отивам да гледам The Predator и съм толкова равнодушен, че чак ми е тъжно, че отивам с такава нагласа. Дано остана изненадан поне малко…

  2. Утре ще го гледам новия и очаквам поне на ниво екшън и развлечение да е по-уочъбъл от „Predators“… но може и да греша, разбира се 🙁

 5. До операционната – първия AvP заслужава кредит за доста неща:
  – историята и сетинг-а бяха супер – Антарктика, малко предистория за войната между съществата. Беше много добре като концепция и изпълнение. Имаше я клаустрофобията, ниските температури и изолираността.
  – Пришълците изглеждаха уникално!!!
  – Макар и два от хищниците да биват убити доста рано имаше добри битки между тях и пришълците.
  – Фактът, че видяхме за втори път Alien Queen на екран, беше обосновано и битката с нея беше супер.

  Не знам – според мен филмът страда единствено от човешкия фактор и тъпото обединение на силите накрая. Всичко друго си е на място и е забавен флик. Можеше ли повече – разбира се! Но съвсем спокойно бих му дал 8/10. Виж AvP 2 е оврат отвсякъде и Благо с право спомена осветлението във филма – сигурен съм, че осветителите са били уволнени след снимките и все още не могат да си намерят работа. Някъде из нета някой се занимаваше да оправя осветлението във филма, за да се види какво се случва….смятай!!!

  1. +1, първия AvP си беше ПОНЕ интригуващ откъм концепция и сбъднат мокър сън на бая нърдове.
   Виж втория беше отвратителен, няма 2 мнения.

  2. Eто една бомбa: горът във втория „AvP“ e по-куул от гора в „The Predator“ 😀

  3. Кървища, насилие, натурализъм 🙂

 6. Еми, скоро ще видим, какво е забъркал Шейн Блек, обикновено нацелва ваксата и да не е шедьовър ще се гледа, няма как. Въпреки, че според мен трейлъра е ужасен, надявам се да пръска филма, ама се съмнявам, за съжаление. Поне отново гледах първия филм.Култов. Смазващ чук, както винаги. Еманация, истинско еталон за актьорско майсторство, режисура, номинация за Оскар за музиката на Силивестри. Операторство. Само как Sonny Landham им каза „Всички ще умрем тук“ изобщо всички пръскат, от игра. 2 филм е с класа под първия, но ще го гледам и него скоро отново да си го припомня и него. Най малкото разширява вселената.

 7. И аз изгледах с кеф епизода.Силно подкрепям твърдението на един от геймърите ,че цялата 3 част е едно лайно .Просто като видях как хищникът е завързан за едно дърво ,ловуван и хванат от някакъв суперхищник,тотално се отвратих.Баси творческото безсилие,за какво въобще ги вкараха тези суперхищници,били друга раса,друг вид -тотална глупост.Май и в новия филм ще има от тези.Хищникът си е баси якия пич и ловец и всичко,няма нужда са бъде ловуван от други хищници ,които са по-едри и с по-масивни мандибули,но са негово копие.

  1. Добре, ще занижа очакванията до ниво „Dracula: Untold“ 😀

  2. В много отношения да… но не мога да преценя все още кой от двата е overall по-зле, трябва малко да ми отлежи.

  3. много съм ограничен-даже не мога да си го представя-как така по-зле от 3 част….

  4. По-амбициозен е в някои отношения от “Хищници”, даже се опитва да expаnd-не митологията, но като тон, ритъм, монтажни връзки и сюжет е тотален mess и му отстъпва. Онзи е по-консистентно бутафорен и неинтересен, тоя е претрупан, разпилян и инфантилен. Надявах се поне като екшън да е окей, но и там грам не ме впечатли. Кастът също е meh, освен Джейкъб Трембли, който е адски талантливо хлапе, при все че персонажът му е абсурден.

 8. В момента си припомням първите три филма и съм в носталгична фаза, а в събота ще гледам новия и ще дам мнение. Макар и да не е перфектен Predators представи много яка идея и ако Шейн Блек просто се бе съсредоточил да я продължи с оцелелите + нови персонажи + джунглата като сетинг щеше да е просто невероятно. Можеше да направят така че планетата на Хищниците да има различни зони и както са в джунгла после да попаднат във футуристичен град, или пък пустиня, или нещо друго… Въобще има толкова много възможности, че не е истина. Можеха да направят една цяла кино-вселена с различни персонажи и сетинг-и. Вместо това ще гледаме Хищника в събърбите…. Не знам – надявах се, че поне екшъна ще е добър, ама ако си прав и не е на ниво не знам какво ще го спаси тоя филм. Стискам палци все още!

 9. Дано на вас ви хареса, гайс. Сериозно. Просто при мен не се получи грам. 🙁