Преди два дни в програмата на филмовия фестивал в Торонто беше премиерата на „Quincy, един дългоочакван и дълго подготвян проект, документален портрет на легендарния Куинси Джоунс. Негов автор е една от дъщерите на творецът-епоха в световната поп музика – Рашида Джоунс, която пише и режисира мозайката заедно с Алън Хикс.

Ако някой се осмели да се усъмни в мащаба на епохалното влияние, което музикант като Куинси Джоунс има върху няколко десетилетия от нашето съвремие, кадрите във филма могат да докажат как десетки знаменитости цитират Куинси като вдъхновител и откривател на таланти.

За да е пълна информацията за „Quincy”, предлагаме на вашето внимание синопсиса на филма:

Quincy” представлява интимен поглед към живота на иконата Куинси Джоунс. Филмът умело проследява интимните моменти от личните архивни кадри, за да разкрие детайли от един легендарен живот, който надали може да бъде сравнен с нечий друг. Той е уникална сила в музиката и популярната култура от 70-те години на ХХ век и пренебрегва всякакви расови или културни ограничения; неговата история е неразривно преплетена в самата тъкан на Америка. Отвъд таланта и способностите му на тромпетист, продуцент, диригент, композитор и аранжор, Джоунс притежава неповторим усет за откриване на изключителни таланти – и демонстрира безпрецедентното си умение в продължение на повече от половин век. Той е ментор и стимулира кариерите на десетки млади хора – от Лесли Гор до Майкъл Джаксън, от Опра Уинфри до Уил Смит…

Режисьори на „Quincy” са Рашида Джоунс („Angie Tribeca”, „Parks and Recreation”, „The Office”) и Алън Хикс („Keep On Keepin’ On”), а филмът ще бъде включен в програмата на Netflix от 21 септември – буквално две седмици след премиерата му в Торонто. Това определено е далновидност в контекста на трудното, клонящо към невъзможно в желания широк мащаб разпространение на документално кино.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments