cherry

Всеки би се уморил от жонглиране с големи бюджети и имена във вселената на Marvel – режисьорският дует Джо и Антъни Русо имат достатъчно паралелни продуцентски задължения по най-различни проекти, включително и телевизионни поредици, и е съвсем задължително да довършат, каквото са започнали, с пускането на „Отмъстителите 4” след 8-9 месеца, но… какво ще правят след това?

Оказва се, че отговор може да бъде намерен при Deadline – Русо и тяхното ново студио AGBO в момента приключват сделка за романа „Cherry”, като братята биха искали именно неговата екранизация да бъде първият им филм след Marvel. До такава степен романът им е „влязъл под кожата”, че са склонни да платят повече от Warner Brothers (които са готови с оферта, в която Джеймс Франко режисира филма!) или Sony за правата на книгата. И са го направили – информацията е, че сключената сделка е на стойност 1 милион долара.

братя русо
Джо и Антъни Русо

Автор на така желания роман е дебютантът Нико Уокър, а историята е вдъхновена от реални събития. „Cherry” проследява един бивш военен лекар (самият Уокър), който се прибира от мисия в Ирак със сериозно посттравматично стресово, при това недиагностицирано разстройство. След като става зависим от опиати, докторът започва да обира банки. Заловен е през 2011 година и се очаква да бъде пуснат от затвора през 2020 година. Договорът за авторските права за екранизацията Уокър сключва по телефона, въпреки ограниченото време за разговори на излежаващите присъди… Специалисти характеризират романа като „хибрид между „Jesus’ Son” и „Reservoir Dogs” – история за любов, война, обири на банки и хероин”.

Стана ясно, че упоритостта на братята по адрес на екранизацията на „Cherry” е свързана и с лични сантименти – в техния роден Кливланд те са израснали едва ли не в един квартал с автора на романа, освен това се говори, че са изгубили свои близки приятели при подобни на описаните в историята обстоятелства, заради злоупотребата на опиати… За адаптацията двамата са се доверили на Джесика Голдбърг (създател на поредицата „The Path” за Hulu, сценарист на „Exit West”).

Ясно е, че до пролетта на 2019 г. Джо и Антъни Русо не могат да мислят или работят сериозно върху нещо друго, различно от „Отмъстителите 4”, но се очаква след премиерата на последния им Marvel-ски ангажимент, да се насочат към нови идеи и нови хоризонти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Тези ‘убавци вече промениха и продължават да променят ландскейпа на киното – пожелавам им всичко най-добро и съм сигурен, че ще пожънат още хиляди успехи занапред! Догодина излиза и тв-сериалът, който продуцират – Deadly Class – който чакам с огромно нетърпение.

  2. Хаха, променили били ландскейпа… Русо са класически наемни режисьори и толкова.

    1. ВСИЧКИ (с изключение на Спилбърг и още 2-3ма) са „наемници“, така че не знам какво се опитваш да кажеш с тоя коментар, освен, че явно не харесваш дуото…