натали портман - vox lux

Лекинко забавихме тази новина с надеждата, че ще им се „откъсне” нещо повече от тийзър, в който са изредени основните продуценти на филма и зърваме артистичния гръб на Натали Портман, облечена в екстравагантна роба. Но очевидно за екипа на „Vox Lux” на Брейди Корбет е важно да запазат загадъчността. За момента имаме шанс на просто първи поглед и да разберем малко повече за историята от подробен синопсис, разпространен от фестивала в Торонто:

Вторият филм на Брейди Корбет като сценарист и режисьор проследява пътя на неговата героиня от трагедията, която се случва в зората на нейното съзряване, до славата, която е определяща част от нейния живот впоследствие. С участието на Натали Портман и Джъд Лоу, „Vox Lux” е едновременно история, изучаваща в дълбочина едно човешко същество и взаимоотношенията му със света, а също и внимателно наблюдение върху културните промени, които оформят цели поколения.

Филмът започва в 1999 година, когато сестрите-тийнейджърки Селест (Рафи Касиди) и Елинор (Стейси Мартин) оцеляват в една жестока сеизмична трагедия. Те композират и изпълняват песен, разказваща за преживяното и от катастрофата се ражда нещо прекрасно и предизвикващо катарзис, както и тяхната кариера. Сестрите привличат вниманието на един амбициозен мениджър (Джъд Лоу) и бързо са изстреляни към славата и богатството – Селест става звездата, а Елинор – творческата сила. Във втората част на филма действието се развива през 2017 година, когато Селест вече е на 31 (в ролята тук влиза Портман), самата тя е майка на тийнейджърка (отново Касиди) и се опитва да балансира кариерата си, изпълнена със скандали, когато друго нещастие, предизвикано от насилствен акт, привлича вниманието й.

Вижте тийзъра.

Изглежда интригуващо – това е сигурно. Още повече когато знаем, че това е втория филм на сценариста/режисьор Брейди Корбет след дебюта зад камерата „Детството на един водач”, спечелил му адмирации във Венеция през 2015. Допълнителни специални акценти са включването на австралийската музикална звезда Sia (Сия Кейт Изобел Фърлър) със специална песен за филма и на легендарния американски композитор, певец и музикален продуцент Скот Уокър, който създава оригиналния саундтрак на филма. Няма да забравим напомнянето, че „Vox Lux” е описван като мюзикъл, а Портман ще докаже за пореден път музикалните си умения.

Селекционерите на Торонто твърдят, че Натали Портман прави изключителна роля – на жена, която е свикнала да черпи сили от собствения си житейски хаос. Джъд Лоу пък е мил, но и доста обезпокоителен като бащинска фигура, която много иска да е част от купона. Според специалистите Рафи Касиди също е забележителна със своята двойна роля – на младата Селест и впоследствие на нейната дъщеря. „I’m a private girl in a public world” – пее Селест в една от своите хитови песни. „Vox Lux” е история за настоящето, в което линиите, разделяли някога личното от общественото – ужаса на реалния живот от шоубизнеса за забавление – вече са размити и/или почти не съществуват…

Премиерата на втория филм на Брейди Корбет е в основната конкурсна програма във Венеция на 4 септември, три дни след това е американската му премиера в програмата на фестивала в Торонто. Оставаме в очакване на подробности, трейлър и още дати за излизането на филма на кино, за „простосмъртните” киномани.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments