Една добра новина за всички, които обичат българските филми и се оплакват, че няма къде да ги гледат легално в домашни условия. От днес, 1-ви юли, стрийминг платформата HBO GO предлага 19 филма, представящи съвременното българско кино, като водещо заглавие е „Възвишение“ на режисьора Виктор Божинов. Каква е символиката в това именно този филм да е фокусът на селекцията, може да откриете в официалното прессъобщение по-долу.

Останалите родни заглавия, които ще могат да бъдат гледани на HBO GO са: „Източни пиеси“, „Маймуна“, „Никой“, „Докато Ая спеше“, „Подслон“, „Дзифт“, „Love.net”, “Tilt”, „Граница“, „Събирач на трупове“, „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син“, „Прелюбодеяние“, „Отчуждение“, „Обърнатата елха“, „Писмо до Америка“ и документалните „Чия е тази песен?“, „Хотел „Рай“ и „Пощальонът“.

„Възвишение“ идва с изгрева на 1-ви юли в HBO GO

Заедно с традиционното посрещане на изгряващото слънце и лятото, на 1-ви юли още от ранни зори, „Възвишение“ става част от селекцията български заглавия в HBO GO.

Изборът на премиерната дата на филма на режисьора Виктор Божинов, в онлайн платформата, не е случаен. Символиката на наблюдаването на изгрева е свързана с отбелязването на ново начало и желание за по-добро бъдеще. Освен брегове, традицията повелява слънцето да се наблюдава и от възвишения около населените места. Посланията на най-популярния български филм в последните години са надежда за свобода на духа, начало и полет на мисълта и душата. Независимо, че отразява събития от конкретна епоха, филмът прави зрителя съпричастен към героите и към желанието им за по-добър живот, Също така е сериозна заявка и надежда за случващото се с българското кино.

Присъединяването на „Възвишение“ и изграждането на селекцията с български заглавия е своеобразен жест и израз на уважение, от страна на международна компания като HBO, към българската филмова индустрия и към българския зрител. „Ние сме в България и за местния офис е важно да може да предложи на потребителите на услугата ни легален и лесен достъп до съвременни български заглавия.“, споделя Димитър Нойков, мениджър на HBO за България.

„Възвишение“ е акцента в българската селекция на HBO GO, в която са представени общо 19 заглавия представящи съвременното българско кино („Възвишение“, „Източни пиеси“, „Маймуна“, „Никой“, „Докато Ая спеше“, „Подслон“, „Дзифт“, „Love.net”, “TILT”, „Граница“, „Събирач на трупове“, „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син“, „Прелюбодеяние“, „Отчуждение“, „Обърнатата елха“, „Писмо до Америка“ и документалните „Чия е тази песен?“, „Хотел „Рай“ и „Пощальонът“).

Светът на HBO GO в България

Неограничен достъп до над 4 000 часа от любими филми и сериали в онлайн филмовото приложение HBO GO. Пренесете се в света на киното с най-новите холивудски хитове, HBO поредици, международни и фестивални заглавия, награждавана документалистика. На разположение е и изцяло обновена детска секция, с класически и модерни филми, дублирани на български език. Гледайте, когато искате, където и да сте, на лаптоп, смартфон, смарт телевизор или таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, а вече и на Apple TV и Playstation.

Любителите на качествените филми и сериали може да се регистрират директно на www.hbogo.bg и да гледат богатото съдържание безплатно за 1 месец. Предлагането на HBO GO директно до крайни клиенти е още един начин за ползване на онлайн стрийминг услугата, в допълнение към вече наличния – HBO GO включен в телевизионните и интернет пакети на нашите партньори – кабелни и телекомуникационни оператори.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *