След петгодишната почивка, последвала силно разочароващия „Червени светлини”, някога доста обещаващият за нас режисьор на прекрасния клаустрофобичен трилър „BuriedРодриго Кортес се завръща в „голямото кино“ със свръхестествения хорър трилър „Down a Dark Hall“. Филмът е екранизация на едноименния роман на Лоис Дънкан, а с адаптацията са се нагърбили Крис Спарлинг („Buried“, „The Sea of Trees“) и Майкъл Голдбах („Mary Kills People“).

Down a Dark Hall“ е с участието на Ума Търман и АнаСофия Роб и разказва историята на младо момиче на име Кит Горди (Роб), която след сблъсък със закона и невъзможността на майка ѝ да се оправя с трудния ѝ характер, е изпратена в мистериозното дисциплинарно училище Блекууд. Пристигайки, Кит се сблъсква със строгата директорка Мадам Дюпре (Търман) и е представена на единствените други обитателки в училището – четири момичета, които също са извървяли проблематичен път. Докато изследват лабиринт от коридори, Кит и съученичките ѝ откриват че имението Блекууд крие стара, свръхестествена тайна…

Вижте първия трейлър.

Акцентира се, че „Down a Dark Hall“ е „от създателите на сагата „Здрач“, което е жалко, но пък лесно може да ви ориентира към каква публика е насочен филмът, ако случайно не ви е станало ясно от синопсиса и най-вече от трейлъра. Жалко за Родриго Кортес, за когото наистина смятаме, че има талант. Между другото, проблемът на „Червени светлини” беше могъщо нелепият и откровено малоумен финал, а не нещо друго. Тук обаче от всеки кадър ни заливат клишета, което си е негова вина. Надяваме се скоро да ни предложи нещо по-провокативно и „edgy“, а не генерични YA „хоръри“.

плакат

Режисьор на „Down a Dark Hall“ е Родриго Кортес („Buried“, „Червени светлини”), а сценарият е дело на Крис Спарлинг („Buried“, „The Sea of Trees“) и Майкъл Голдбах („Mary Kills People“), по романа на Лоис Дънкан. В ролите са АнаСофия Роб, Ума Търман, Кристи Мичъл, Изабел Фърман, Тейлър Ръсел, Роузи Дей, Ребека Фронт, Ноа Силвър и др.

Премиерата е 17 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *