Някак си е ясно, че не може да си представим Comic-Con без новини по адрес на всичките прочути звездни приключения. Бихме разбрали отлично феновете на „Star Wars“, ако са апатични и разочаровани от развитието на нещата в тяхната вселена в последните няколко месеца, но пък трекитата имат основание за нови очаквания и вълнения, особено след дебютирането на трейлъра на втория сезон на „Star Trek: Discovery“. Той беше пуснат от CBS All Access непосредствено след панела, на който стана ясно, че Ребека Ромейн ще се появи като оригиналния Number One и дори може да се очаква включване от Спок. Ето как изглеждат нещата в телевизионния свят на „Star Trek“ с днешна дата:

Очевидно в новия сезон капитан Кристофър Пайк от U.S.S. Enterprise ще поеме командването на „Discovery“, а мисията им ще се фокусира върху изследване на поредица извънземни сигнали, които се появяват в различни места на галактиката. Все още никой не може да предположи дали трябва да ги тълкуват като поздрав или заплаха – това е една от големите въпросителни пред екипажа, а ситуацията става още по-заплетена, когато Бърнам открива, че нейният доведен брат Спок, който си е взел отпуск от „Enterprise“, по някакъв начин е свързан с тези странни сигнали… Дотук добре, но защо маркетолозите продължават да си мислят, че рап-акцентите ще послужат като допълнителен лост за зрителско внимание? Не става ли ясно, че подобно музикално оформление (по-често) отблъсква голяма част от потенциалната публика…

Поредицата е продуцирана от CBS Television Studios в партньорство със Secret Hideout на Алекс Курцман (наскоро той стана шоурънър на подготвяната в момента поредица), както и с Living Dead Guy Productions на Брайън Фулър и Roddenberry Entertainment. Съставът на актьорския екип е… интересен и адски многолюден, затова ще споменем само Соника Мартин-Грийн в ролята на първи офицер Мишел Бърнам, Ансън Маунт като капитан Пайк и Дъг Джоунс като офицер Сару.

112617_0006b 112617_0008b 112617_6509b 112617_6510b

Освен потвърждението, че Спок наистина ще се появи на екран във втори сезон и че зрителите ще се срещнат с първата жена-офицер Number One, Алекс Курцман обяви и подготовката на нова поредица от 10-15 минутни късометражки, наречена „Short Treks“, чиито дебют се очаква малко по-късно през 2018 година. Всеки филм ще се фокусира върху един персонаж – за момента са ясни сюжетите на четири от тях, които са посветени на Тили и нейната привързаност към странен приятел, Хари Мъд (Рейн Уилсън даже сам ще си режисира филмчето!), историята на Сару като първия представител на неговата раса, присъединил се към звездната флота, и тайнствения нов образ, изигран от Алдис Ходж – Крафт, който се оказва единствения оцелял човек на борда на изоставен кораб.

Не бихме се ангажирали с оценки на този ранен етап в представянето на втори сезон на „Star Trek: Discovery, но пък вие може да споделите впечатления от това, което вече сте видели в дебютния сезон на този сериал. Поредицата ще бъде разпространена от CBS Studios International в (почти всемогъщата) платформа Netflix в повече от 188 държави в цял свят.

Дебютът на втори сезон на „Star Trek: Discovery“ се очаква (все още неизвестно кога точно) през 2019 – надеждите са за началото на годината.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *