Филм, който е със заявка да бъде непоносимо напрегнат, не е за пропускане. По книга, за която Кралят на хоръра казва, че е толкова увлекателна и завладяваща, че се чете на един дъх. А какво ли остава да кажем за филм с участието на Джулиан Мур и ЕймиАдамс?

Както вече знаем, режисьорът на „Най-мрачният часДжо Райт се завръща с екранизацията на романа на А. Дж. Фин „The Woman in the Window“ („Жената на прозореца“). Сюжетът на психологическия трилър се фокусира върху Анна (Ейми Адамс), детски психолог, която към страха си от затворени пространства прибавя и склонността да смесва алкохол с медикаменти. Тя, подобно на Джеф от неповторимия „Прозорец към двора“ на Хичкок, смята, че е станала свидетел на ужасно престъпление, случило се в съседно семейство, но никой не е в състояние да ѝ повярва, затова прекарва дните си в наблюдение на подозрителните действия на съседите.

За разлика от Адамс, за която е известно от няколко седмици, че ще вземе участие в „The Woman in the Window“, Джулиан Мур все още е в процес на преговори за ролята на майката на мистериозно младо момче, нанесло се отсреща.

Интересно и трудно начинание е да се направи и проследи история, чието действие се развива в затворено помещение, но талантът на Адамс и Мур със сигурност ще олекоти задачата на режисьора. Известно предизвикателство е и създаването на оригинално произведение, когато отсреща преминава „Момичето от влака“…

Сценарият на „The Woman in the Window“ е дело на Трейси Летс, работил и върху „У дома през август“, а продуценти са Илай Буш и Скот Рудин („Шоуто на Труман“, „Гранд хотел Будапеща“, „Lady Bird“).

Очаква се в САЩ през октомври 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *