Изключително странна новина научихме вчера, толкова нереална, че чак се ощипахме, защото помислихме, че сънуваме. Немският режисьор Фатих Акин, известен с почти изцяло фестивалната си филмография, включваща „Солино“, „Срещу стената“, „Раната“ и последния му „Без милост“, който все още се върти по някои от кината у нас, ще се захване с режисурата на предстоящия римейк на „Подпалвачката“ по Стивън Кинг. Писали сме вече за проекта, който ще бъде продуциран от Акива Голдсман, но наистина не предполагахме, че към него ще се присъедини име от такъв калибър.

Припомняме ви, че оригинална версия от 1984 година е с участието на Дрю Баримор и Джордж Скот, докато романът е от ранните творби на Кинг и един от първите му опити за смесване на научна фантастика с хорър (подобно на „Сблъсък“). Заглавието е препратка към малко момиче, Чарли Макджий, което развива пирокинетични способности в резултат на правителствени експерименти, в които са участвали родителите ѝ преди тя да се роди. Правителствената агенция, оглавяваща тези експерименти, се нарича „Арсенала“ и изпраща убиец да я издири и върне обратно, за да се възползва от силите ѝ.

Изключително странно е решението Фатих Акин да поеме този проект, което ни накара да се зачудим дали го е направил за пари или е фен на книгата, или може пък нещо в самия подход към тази адаптация да го е спечелило. Каквато и да е причината, ние сме фенове на нестандартните решения, защото неведнъж сме били приятно изненадвани. Филмът ще бъде продуциран от Голдсман, в партньорство с Universal Pictures и Blumhouse Productions, а със сценария се е захванал Скот Тиймс („Narcos“). Ще ви информираме при първи кастинг подробности.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Аре стига с тези опити за филми по Кинг…… става банално!

  2. „Без милост“ не беше нищо особено, дано с тоя завой вземе, че покаже, че е „име от такъв калибър“.