indy-20180629

След като толкова време нямаше новини по адрес на бъдещия „Индиана Джоунс 5”, вече всички бяхме заподозрели, че нещата отиват към отлагане във времето. Междувременно се оказва, че сценаристът на злощастния „Соло: История от Междузвездни войниДжонатан Каздан ще замести Дейвид Кеп, за да се продължи работата по историята. Забележителното в случая е, че нито един от представителите на заинтересованите страни не е коментирал този факт – нито на Каздан, нито от Disney/Lucasfilm, нито продуцентът Франк Маршал, нито дори Кеп. Вероятно искат да се избегнат асоциации с провала на „Соло”, но те така или иначе са неизбежни и рано или късно ще се стигне до сравнение… Странно изглежда да знаеш, че залагаш на „губещ кон” (от всяка една гледна точка), и въпреки всичко да продължаваш работата по този проект. Disney поне вече знаят какъв е резултатът от подобен „инат” – най-много да се повтори фиаското, но в много по-сериозен мащаб…

Все пак се съмняваме, че ще се стигне (чак) дотам. Не бива да забравяме, че в случая става въпрос за филм, начело на който стои самият Стивън Спилбърг. И макар да е много вероятно отново Харисън Форд да влезе в ролята на любимия ни, устат и неуловим археолог (което – ние знаем и отдавна го повтаряме – ще бъде голяма грешка), все пак финалната дума има майстор-режисьор, който може да вземе всякакви възможни решения и да направи чудо, за да спаси бъдещия филм. Кеп беше нает да напише сценария на „Индиана Джоунс 5” още през 2016 година, като напомняме, че той е автор на предишното приключение „Кристалния череп”, както и на „Война на световете”, „Изгубеният свят: Джурасик парк”, „Спайдър-мен” и „Невъзможна мисия”.

Междувременно през март Спилбърг бе обявил, че ще започне снимките на „Индиана Джоунс 5” през април 2019 с тенденция да бъде готов за показ на голям екран до 10 юли 2020 година. Всички филми от поредицата до момента общо са спечелили почти 2 милиарда долара приходи от цял свят и Спилбърг иска да направи последен напън, за да изпрати достойно Инди, като прочутият камшик (евентуално) се предаде на по-млад актьор (или актриса) в бъдещия пети филм. Ще ни е много интересно дали точно младият Каздан е човекът, на който може да се повери тази история – и как ще я напише, след като вече бяхме свидетели на реакцията на публиката в цял свят по адрес на „Соло”… Все още не е ясно дали ще се пренаписва целия сценарий, или ще се „полира” създаденото от Кеп, плюс това не се споменава дали Джонатан ще пиша сам или с партньор (може да разчита на татко си, в чиито актив все пак е „Похитители на изчезналия кивот”, нали?!).

Допълнителен ъпдейт на информацията от Variety гласи, че „началото на снимките ще бъде отложено с няколко месеца, ако не и с година”, защото основните двигатели на проекта и творчески отговорните лица не са доволни от настоящия сценарий. Спилбърг и Форд (все още) не са се отказали от проекта, и ще се работи по усъвършенстване на историята. Това предполага, че Стивън Спилбърг ще отдаде цялото си внимание върху подготвяния римейк на „West Side Story” или върху „The Kidnapping of Edgardo Mortara”, докато не се изчистят нещата по „Инди 5”. Ще се ослушваме за новини, за да ги споделим своевременно!

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Начи отказвам да гледам Дяна го Джоунс преди да стигнем да No 12 ….
    Усещам вътрешно, че No 12 ще е може би най-добрия от ‘сичките ….

    1. Да е жив и здрав Харисън Форд, да угоди на желанието ти, щото в първите 11 серии /особено след 3-та/ беше супер.