MV5BYjg2N2M2NjUtNWNjOS00MWMyLTgyOTctM2IwOTE3ZjVhMzNlXkEyXkFqcGdeQXVyNTU5Mzk0NjE@._V1_

Излезе трейлърът на предстоящата уестърн комедия „Damsel“ с Робърт Патинсън и Миа Васиковска и понеже двамата актьори вече от години се подвизават само по горните етажи на нестандартното независимо кино, не се учудваме, че и този филм изглежда неочаквано и различно. Вече сме спрели да се изненадваме какви интересни проекти си избират винаги, а само чакаме следващото им появяване на екран.

Damsel” разказва за Самюел Алабастър, който в компанията на миниатюрния си кон Бътърскоч тръгва на път, за да се срещне отново с любовта на живота си Пенелъпи. Разбира се, не всичко върви по план, а съдейки по трейлъра, пътят ще бъде обсипан със злощастни съвпадения и неразбирателства – „Меката” на откачените комедии. Дори и заглавието взима на подбив историите с девица в нужда от спасяване, каквато героинята на Васиковска очевидно няма да бъде, така че очакваме филм, който ще преобърне стереотипите на жанра. Вижте какво имаме предвид в гореспоменатия трейлър:

Режисьори са братя Зелнър, чиято предишна творба „Kumiko, The Treasure Hunter” с право се споменава из инди средите именно като особено и вълшебно кино-преживяване. Сега Нейтън и Дейвид Зелнър обединяват двама от най-интересните и вълнуващи млади актьори, които последно работиха заедно в „Maps to the Stars“ на Дейвид Кроненбърг, за да представят нов тип уестърн, но и нов тип романтична комедия.

Ето го и официалния синопсис, последван от един плакат:

Ерата на Дивия запад, около 1870; заможният пионер Самюел Алабастър (Робърт Патинсън) пътува дълбоко в американската пустош, за да се събере отново със и да се ожени за любовта на живота си Пенелъпи (Миа Васиковска). Със себе си води Бътърскоч, миниатюрен кон, определен за сватбен подарък за булката, както и пияницата Парсън Хенри (Дейвид Зелнър), когото избира да проведе церемонията. Преминавайки беззаконовите територии, тяхното някога лесно пътуване става опасно, а границите между герой, злодей и девойка се размиват. В това обичливо преоткриване на уестърна братята Зелнър демонстрират техните запазени марки: непредвидимост, откачено чувство за хумор и уникален тип хуманизъм.

damsel-poster

Режисьори на „Damsel” са Нейтън и Дейвид Зелнър, а в главните роли ще видим Робърт Патинсън, Миа Васиковска, Дейвид Зелнър, Нейтън Зелнър и Робърт Форстър.

Филмът тръгва по кината в САЩ на 22 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *