Тази сутрин не сме се събуждали с ясно изразен глад за някоя простотийка (както ни се случва от време на време), но пък като видяхме най-новия телевизионен спот на предстоящата брадва „The Meg” (засега на български носеща звучното заглавие „Мега звяр“), към която проявяваме нездрав интерес, ни се прииска набързо да му обърнем внимание. Както се вика, апетитът идва с яденето.

Припомняме, че „The Meg” е с участието на Джейсън Стейтъм и Ли Бинбин и е дело на режисьора Джон Търтълтауб, по сценарий на Дийн Джоргарис и Джон и Ерик Хоубър, които адаптират романа на Стив Олтън Meg: A Novel of Deep Terror”, разказващ за оцеляла до наши дни гигантска праисторическа акула (мегалодон). Повече за сюжета може да намерите в официалния синопсис по-долу, а сега вижте новия спот.

https://www.youtube.com/watch?v=K1gnERT-P5Y

Pleased to eat you! Както вече сме казали многократно, „The Meg” звучи като нелепица и изглежда като нелепица, в резултат на което очакваме нелепица. Нямаме никакви илюзии за качествата на филма и се надяваме авторите му също да нямат такива и да не се опитват да ни пробутат смехотворни драми, а да предложат чисто забавление. „Guilty pleasure“ е всичко, на което се надяваме.

А сега ето и споменатия подробен синопсис, а веднага след него може да видите поредния международен постер и едно стенди, на което бихме се снимали, ако го мернем в някое от родните кина.

Дълбоководна подводница, част от международна програма за изследване, е нападната от гигантско създание, което сме смята за изчезнало, и сега лежи извън строя на океанското дъно, с хванат в капан екипаж. Противно на желанията на дъщеря му Суин (Ли Бинбин), китайският визионер и океанограф (Уинстън Чао) наема експерта в дълбочинни спасявания Джонас Тайлър (Джейсън Стейтъм) да избави екипажа на подводницата – и самия океан – от неудържимата заплаха: 22-метровата акула, известна като Мегалодон. Това, което никой не предполага, е, че преди години Тайлър вече се е срещал със същото ужасяващо създание. В екип със Суин, той трябва да се пребори със страховете си и да рискува собствения си живот, за да спаси всички, които са в капан на дъното… изправяйки се още веднъж лице в лице с най-големия и страшен хищник на всички времена.

плакат meg_ver5_xlg

Режисьор на „The Meg” („Мега звяр“) е Джон Търтълтауб („Феномен”, „Инстинкт”, „Съкровището”), а сценарият е дело на Дийн Джоргарис и Джон и Ерик Хоубър, по романа на Стив Олтън. В ролите са Джейсън Стейтъм, Ли Бинбин, Руби Роуз, Маси Ока, Клиф Къртис, Рейн Уилсън, Робърт Тайлър, Олафур Дари Олафсон, Джесика МакНейми, Уинстън Чао и други.

Премиерната дата е 10 август 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Стига с тези акули ! Друго си е риба меч ! Поне ще бъде по Хемингуеей и Острови на течението!