DeDFtKsU0AASO0M

През март ви запознахме с новата игрална екранизация, базирана на персонажите, създадени от А. А. Милн и Ъ. Х. Шепърд, „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ („Christopher Robin“), а сега е време да видим първия пълен трейлър, както и няколко снимки и плакат, представени от Disney. Филмът е дело на режисьора Марк Форстър („Балът на чудовището“, „Пътят към Невърленд“, „Не може да бъде!“ и „Ловецът на хвърчила“) по оригинален сценарий на Алекс Рос Пери и Алисън Шрьодер.

В „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ Кристофър Робин (Юън Макгрегър) е вече мъж със семейство и дете, но душевните травми от участието му във Втората световна война все още го измъчват. На живеещия в Лондон Кристофър му предстои важен избор, познат на всички татковци – да прекара приятно уикенда в компанията на съпругата си (Хейли Атуел) и малката си дъщеря (Бронте Кармайкъл) или да се съобрази с работните задължения, „деликатно“ напомнени от работодателя му (Марк Гатис). За завръзка служи неочакваната поява на старите му приятели от Голямата гора.

От трейлъра се вижда, че авторите на филма ни предлагат една светла и ведра визия, забърквайки косматите животинки в поредица от комични ситуации. Звуците от пианото на Джон Брион, носещи носталгия по вълшебните композиции на Ян Качмарек („Finding Neverland”), гарантират целта на Марк Форстър да зарадва и сплоти семействата, както на екрана, така и пред него. В своеобразен мост между поколенията и „лечителка” на баща си се превръща дъщерята на Кристофър Робин Мадлин, която е водач на дивите приятелчета в реалността и те превземат с хъс градското ежедневие на семейство Робин.

Очакванията са за стойностен филм в най-добрите традиции на Disney, омагьосващ с умерената сладост, позната ни от творчеството на Форстър. Юън Макгрегър е от малцината актьори, можещи да изиграят объркан и емоционално изтощен мъж на средна възраст, който в същото време да излъчва искрено любопитство и смирена надежда. Макгрегър споделя, че по време на снимките за сцените с плюшковците е работил с млади актьори срещу себе си. Това е и причината за автентичността на емоциите:

Марк извика току-що завършили млади актьори да се превъплътят в създанията. Няма да чуете техните гласове, но те бяха изключителни в ролите си. Когато бях на терен и играех в тези сцени, имах не само красиво плюшено мече пред себе си, но и много добри актьори, с които да си партнирам.

Ето и споменатите снимки и плакат.

Tigger in Disney’s CHRISTOPHER ROBIN.

Christopher Robin (Ewan McGregor) with his longtime friend Winnie the Pooh in Disney’s CHRISTOPHER ROBIN.

christopher-robin-poster

Режисьор на „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ („Christopher Robin“) е Марк Форстър („Балът на чудовището“, „Пътят към Невърленд“, „Не може да бъде!“, „Ловецът на хвърчила“), а сценарият е дело на Алекс Рос Пери и Алисън Шрьодер, по образи създадени от А. А. Милн и Ъ. Х. Шепърд. В ролите са Юън Макгрегър, Хейли Атуел, Бронте Кармайкъл и Марк Гатис, а като гласове ще чуем Джим Къмингс (Мечо Пух и Тигър), Брад Гарет (Ийори), Ник Мохамед (Прасчо), Тоби Джоунс (Бухал), Софи Оконедо (Кенга) и Питър Капалди (Зайо).

Премиерата е 3 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Само на мен ли не ми харесва как са ги направили пух и компания ?

    1. Малко не ме грабват тези CGI животинки..